„Ocelácký triatlon – triatlon s úsměvem“ startuje už v sobotu a vyzkoušet si jej můžou úplně všichni

Závod, který se dělá srdcem a s úsměvem. Závod, který si užijí děti i dospělí, a na kterém se vedle sebe postaví amatéři i profesionálové. To je OCELÁCKÝ TRIATLON – TRIATLON S ÚSMĚVEM! Organizátoři SK Oceláci Ostrava si dali za cíl předvést všestrannost tohoto sportu a přiblíží jej úplným nováčkům. Ti si poprvé zazávodí v triatlonu, absolvují všechny disciplíny najednou a postaví se na start se zkušenými závodníky. Profesionálně zorganizovaný „velký“ závod, který se ale odehrává v přátelské a rodinné atmosféře, proběhne v sobotu 11. června v lokalitě u Vrbického jezera ve Vrbici u Bohumína. I přes ihned vyprodané registrace, jsou uvolněna poslední místa - především pro ty nejmenší. Registrovat se mohou zde: https://irontime.cz/prihlaska2013/.

Hlavní závod pro dospělé ženy i muže na trati: plavání – 0,75 km, kolo – 21 km, běh – 5 km, má speciální kategorii „Můj první triatlon“. Znamená to, že i když někdo závodí poprvé, může být na stupních vítězů. Nebudeme jej hned srovnávat se zkušenými matadory - toto nebývá u triatlonů zvykem. Dětský závod pak nabídne speciálně upravené tratě pro malé závodníky. Propozice celého závodu, harmonogram a podrobnější informace jsou k dispozici zde.  Registrace do hlavního závodu byla spuštěna 9. února 2022 a vyprodáno bylo za 48 hodin. Pořadatelé však nyní uvolnili poslední místa k registracposlední místa k registraci. Počet účastníků v hlavním závodě je omezen 170 účastníky. Zároveň bylo prvních 5 startovacích čísel (1 – 5) vydraženo a výtěžek ve výši 6 900 Kč putoval spolku Alma mater z Bohumína, který aktivně vyhledává potenciální dárce kostní dřeně pro lidi s poruchou krvetvorby.

Pořadatelem závodu je SPORTOVNÍ KLUB OCELÁCI OSTRAVA v čele s Liborem Pavelkou jako předsedou klubu. Hlavním partnerem je společnost Bonatrans, díky které může 4. ročník triatlonového závodu navázat na tradici, kterou kdysi založila. Dalšími partnery jsou Město Bohumín, Kilpi, Hydrospor, GIGATECH.cz, OZP - Oborová zdravotní pojišťovna, LINEAR BAU, Koma Industry, Grande Furioso a GigaDent. Patronem závodu je Simona Křivánková. Aktuálně jedna z nejlepších českých triatlonistek a taky maminka Lucky, která si loni premiérově vyzkoušela dětský závod. Více o Simoně zde.

Registrace: irontime.cz/
Propozice celého závodu: zde
Podrobnější informace: skocelaciostrava.cz/ a facebook.com/skocelaciostrava
Kontakt: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

(sd, Zdroj: TZ_Ocelácký triatlon)

 

Příbuzné články