Spolek Elegant zve na příjemné komentované projížďky na kolech

Třetí ročník série komentovaných vyjížděk nazvaných Do sedel se bude konat až do září 2022. Nejbližší vyjížďka pojmenovaná Od parku k parku se pořádá v Ostravě už v neděli 26. června 2022. Kulturně sportovnímu spolku Elegant se letos podařilo do projektu zapojit další města i nové partnery a připravit bohatý doprovodný program. Ve spolupráci s Ostrava Expat Center bude letos dokonce jedna vyjížďka také v angličtině. Vyjížďky jsou zdarma, včetně doprovodného programu.

Cílem projektu je podpořit aktivní životní styl, nové formy turismu a zájem veřejnosti o historii, kulturu a přírodní krásy našeho kraje. Pořadatelé současně kladou důraz na osvětu v oblasti bezpečnosti, seznámení veřejnosti s cyklostezkami a možnostmi cyklodopravy.

„V případě špatného počasí se budeme snažit přesunout vyjížďku na jiný termín (přihlášené účastníky budeme informovat emailem). Trasy vyjížděk jsou vybírány tak, aby vyhovovaly pokud možno všem věkovým kategoriím. Náročnost udávaná u jednotlivých vyjížděk je pouze orientační, u dětí doporučujeme, aby rodiče posoudili vhodnost trasy pro své děti podle jejich schopností.“ také to uvádí na svých stránkách.

Pro zájemce pak pořadatelé dodávají: „V Ostravě budou v okolí startu v termínu konání jednotlivých vyjížděk posílena stanoviště sdílených kol Nextbike. Servis po trase zajištěn. Děkujeme za Vaši včasnou registraci, kterou nám pomůže zajistit co nejlepší servis na trati vyjížďky a bezpečnost všech účastníků.“

Kalendárium jednotlivých vyjížděk:

26. června 2022 Od parku k parku (Ostrava)
6. srpna 2022 Okolo Hradecké ostrožny (Hradec nad Moravicí)
14. srpna 2022 Ostravské prameny a vodárny (Ostrava)
20. srpna 2022 Mezi prajzskou a císařskou stranou (Hradec nad Moravicí)
27. srpna 2022 Od kostela k vodojemu (Vítkov)
10. září 2022 Od výlohy ke kolonii (Ostrava)
18. září 2022 Od šikmého kostela ke karvinskému moři (Karviná)
25. září 2022 Od divadla k divadlu (Ostrava)

Přihlášení je možné na stránkách elegantspolek.cz/do-sedel-informace. Aktuality jsou k dispozici na Facebooku.

(hav, foto: elegantspolek.cz)

Příbuzné články