Borůvkovým rychlíkem z Ostravy na Borůvkové hody do Jeseníků

Výletní rychlík bude vypraven z Ostravy v sobotu 20. srpna 2022 na již 21. ročník oblíbených Borůvkových hodů, které se konají v Jeseníkách zejména v Malé Morávce a Karlově pod Pradědem. Borůvkový rychlík vyrazí do Malé Morávky z nádraží Ostrava střed před osmou hodinou ranní. Borůvkové hody se konají také v neděli 21. srpna.

Zážitkovou dopravci ze Slezského železničníh spolku popisují takto: „Zastavíme pro nástup na Stodolní, hlavním nádraží, Svinově, Opavě, Krnově a Bruntále a dále pak budeme mířit po nejstrmější české neozubnicové trati do samého srdce Jeseníků - do obce s nejčistějším vzduchem u nás (ve které bude ten víkend prokazatelně největší koncentrace lidí s fialovou pusou z celé České republiky).

Místní restaurace v Morávce a okolí pro vás budou mít připraveno speciální borůvkové menu, sestavené z těch nejvybranějších pochoutek a připravené z letošních borůvek.

K dostání bude borůvkové pivo, rozličné borůvkové likéry či limonády, kančí na borůvkách, borůvková bublanina, chybět samozřejmě nemůžou tradiční borůvkové knedlíky, ale také spousta jiných vybraných delikates jako třeba flambovaná žraločí ploutev, či poctivá svíčková jak od maminky.

V obecním parku v Malé Morávce bude probíhat bohatý soutěžně-zábavný program nejen pro děti, ale i pro dospělé, kupříkladu soutěž jedlíků, probíhat bude také borůvkový jarmark, nebo se prostě jen budete moci projít po okolních hustých lesích a nasbírat si borůvky na chuť, nebo na doma.

Po celou dobu jízdy se o pasažéry bude starat naše usměvavá vlaková četa a ve vlaku bude k dispozici krom dobré zábavy i drobné občerstvení formou roznášky. Zpět do Ostravy střed se večer vrátíme ve 20. hodin, opět se zastávkami v Bruntále, Krnově, Opavě a Ostravských stanicích po cestě.“

Online prodej jízdenek je k dispozici na rezervačním portále http://szs.reenio.cz.

Další informace o Borůvkových hodech naleznete také na webu boruvkovehody.cz.

(hav, foto: kudyznudy.cz)

Příbuzné články