Atraktivní dračí lodě budou k vidění na Slezské Hartě

Největší závod dračích lodí v Moravskoslezském kraji se pojede opět na Slezské Hartě. Festivalu Dračí lodě Slezská Harta se můžete účastnit jako divák i jako aktivní závodník od pátku 19. do neděle 21. srpna 2022. Akce se koná v Leskovci nad Moravicí a kromě atraktivních závodů dračích lodí nabízí i pestrý doprovodný program. Vystoupí například kapela Lucie - revival nebo Rock and Roll Band Marcela Woodmana.

Dračí lodě je sportovní disciplína jezdců na dračích lodích, které se vyznačují typickými dračími hlavami na špici lodě a jejich celkovým zbarvením. Novodobá zmínka o sportu se datuje k roku 1976, kdy se uskutečnil první festival dračích lodí v Hongkongu, odtud se sport rozšířil do celého světa. Podle informací z Wikipedie je tento sport jedním z nejtýmovějších sportů na světě.

A jaký je program festivalu Dračí lodě Slezská Harta? V pátek se uskuteční tréninky jednotlivých posádek. Od 18 hodin bude hrát kapela Lucie – revival a po slavnostním zahájením se účastníci mohou těšit na letí kino.

V sobotu se už začne závodit na trati v délce 200 metrů. Hrát budou místní folklorní skupiny nebo večer třeba oblíbený Rock and Roll Band Marcela Woodmana. V neděli pak budou závody pokračovat závody na 1000 metrů a dalším programem.

Všechny podstatné informace k už 8. ročníku této akce najdete na stránkách organizátora: www.dracilodeharta.cz.

Připomeňme, že Slezská Harta je nejmladší přehrada v České republice nacházející se v Nízkém Jeseníku, jihovýchodně od Bruntálu. Údolní nádrž na řece Moravici nabízí řadu možností, jak aktivně strávit především letní turistickou sezónu. Vyzkoušet můžete nejen koupání, ale i vyjížďky na loďkách, rybaření, jachting a windsurfing.

(hav, foto: dragonboatsport.cz/)

Příbuzné články