Řízkovým rychlíkem do Jeseníků na Festival řízků

Také Slezský železniční spolek zve milovníky dobrého jídla a hlavně masožravce na výlet do Malé Morávky, kde se v sobotu 10. a neděli 11. září 2022 uskuteční oblíbený Festival řízků. A právě železniční spolek zajistí v sobotu zážitkovou dopravu vlakem z Ostravy do Jeseníků až do místa dění.

Na svém facebookovém profilu své příznivce spolek informuje: „Náš výletní vláček vyrazí v sobotu 10. září z Ostravy střed po osmé hodině ranní, zastaví cestou na Stodolní, hlavním nádraží, Svinově, Opavě, Krnově a Bruntále a bude mířit po nejstrmější neozubnicové trati v ČR přímo do Malé Morávky - do místa, kde ten den bude prokazatelně nejvyšší kolektivní hladina cholesterolu z celých Jeseníků.“

Restaurace a hotely v Malé Morávce a okolí, například v Karlově pod Pradědem, budou mít nachystánu spoustu nejen masitých pochutin. K dostání by měly být například kuřecí, cuketové, vepřové, nebo telecí řízky, různé burgery, medailonky z klokana či různé saláty.

Odjezd vlakem zpět do Ostravy bude v 17 hodin z Malé Morávky a návrat do Ostravy střed je plánován na 19:41 hodin. Jízdenky na vlak „Řízkový rychlík“ jsou online k dostání na webových stránkách slezskyzeleznicnispolek.cz v záložce Rezervace, případně rovnou v rezervačním systému.

Bližší informace o festivalu najdete na festivalrizku.cz.

(hav, foto: facebook.com/festivalrizku)

Příbuzné články