Na oblíbených Hornických slavnostech v Karviné zazpívá také Ewa Farna

Tradiční Hornické slavnosti nabídnou v karvinském parku Boženy Němcové zajímavý program pro celou rodinu. V sobotu 17. září 2022 se zde představí třeba zpěvačky Jana Kirschner, Barbora Poláková či Ewa Farna nebo taky kapely Ready Kirken a Doga. Vstup na akci je zdarma, na své si přijdou i děti. 

Slavnostní den v Karviné začne v deset hodin na Univerzitním náměstí za zvuků dechového orchestru Akorďanka, kdy vedení společnosti OKD i pozvaní hosté uctí památku obětí hornického povolání. Poté průvod krojovaných horníků projde městem do kostela Povýšení sv. Kříže, kde v jedenáct hodin začne bohoslužba za zesnulé horníky.

Hlavní program v Parku Boženy Němcové zahájí ve 14:30 hodin koncert slovenské zpěvačky Jany Kirschner. Na pódiu ji poté vystřídá kapela Ready Kirken, Barbora Poláková. Příznivci rockové muziky se mohou těšit na kapelu Doga a celý program vyvrcholí vystoupením čerstvé držitelky ceny Anděl Ewy Farne.

Připraven bude i zábavný program pro děti. Od 13 hodin budou připraveny třeba kreativní dílničky, sportovní zóna, jízda na ponících, fotokoutek, malování na tvář a další atrakce.

Program Hornických slavností
10:00 – pietní akt, kladení věnců na Univerzitním náměstí v Karviné
10:30 – průvod krojovaných horníků a hornické kapely ke kostelu Povýšení sv. Kříže
11:00 – mše svatá za zesnulé horníky v kostele Povýšení sv. Kříže

OKD stage – Park Boženy Němcové (Karviná-Fryštát)
14:30 – Jana Kirschner
16:00 – Ready Kirken
17:30 – Barbora Poláková
19:00 – kapela Doga
20:30 – Ewa Farna

(hav, foto: facebook.com/ewafarna)

Příbuzné články