Svatováclavské slavnosti piva budou opět zdarma

Zámeček v Ostravě – Zábřehu bude také letos centrem dění oblíbených Svatováclavských slavností piva. Ty se zde a v přilehlém okolí budou konat v úterý 27. a ve středu 28. září 2022. Těšit se můžete nejen na možnost vyzkoušet různé značky piv uvařených v menších pivovarech, ale také pestrý hudební program, v němž se objeví třeba Jaroslav Uhlíř nebo Kateřina Marie Tichá s Bandjeez Bandem. Zažít toho ale budete moci mnohem více, vstup na akci je zdarma.

Jak již bylo naznačeno, připraven je bohatý kulturní program, jehož součástí bude tradiční průvod svatého Václava s  celou družinou i různé výstupy, u nichž dominuje historická tematika.

Do degustačního veselí se zapojí přibližně pětadvacet minipivovarů. Mnohé z  nich přitom nabídnou i  své speciály. Na své si ale přidjou také milovníci dobrého jídla. Novinkou letošního ročníku je dětská zóna se spoustou atrakcí pro ty nejmenší. Návštěvníci si budou moct vyzkoušet například lukostřelbu, ale také si něco pěkného vyrobit. 

O hudební doprovod se postarají muzikanti zaměření na různé žánry a styly. Příchozí se mohou těšit na oblíbeného hitmakera Jaroslava Uhlíře, Kateřinu Marii Tichou s  Bandjeez Bandem a  kapely Horkýže Slíže, Limetall, UDG nebo Slepí křováci. Podrobnosti o  akci, na kterou je vstup zdarma, lze najít také na webu www.kulturajih.cz.

(hav, foto: facebook.com/zamekzabreh)

Příbuzné články