Otevřené bunkry/ Otwarte bunkry

Vydejte se na Opavsko na speciální akci za vojenskou historií. V neděli 25. září 2022 si budete moci prohlédnout hned osm pěchotních srubů v České republice a dokonce i v blízkém Polsku. Budete tak mít jedinečnou možnost podívat se do míst, která nejsou běžně přístupná. Prohlídky, které budou probíhat od 10 do 17 hodin, budou navíc komentované. Ve stejný den se můžete také vydat na tradiční komentovaný pochod po linii opevnění, který pořádá Slezské zemské muzeum. Vstup je zdarma.

Akce otevřené bunkry se koná v rámci projektu Opevnění Slezska. Ten má za úkol představit a zmapovat celý systém vojenského opevnění, který se začal budovat před II. světovou válkou. Právě tato opevnění se silným historickým motivem, který se podařilo zhmotnit ve velké množství zpřístupněných pevností a otevřených muzeí, nabízí širokou škálu zajímavostí pro turisty a uchovávají střípky této stále ještě nedávné minulosti.

Na české straně bude zpřístupněno šest objektů a na polské straně objekty dva. Nejen pro děti bude připravena hrací karta s mapkou, kdy při splnění úkolu budete moci získat čokoládovou medaili. Hrací karty, stejně jako odměny budou k dispozici na každém stanovišti.

Seznam objektů a další informace najdete na stránkách www.opevneni-slezska.cz.

(hav, foto: opevneni-slezska.cz)

Příbuzné články