Budou se „uzamykat“ bohumínské meandry

Tradiční uzamykání meandrů ukončí první říjnový den sezonu na Odře v Bohumíně. O pár dní dříve se pro letošek uzavře i půjčovna loděk a šlapadel na Vrbickém jezeře. Oblíbenou půjčovnu poblíž hraničního mostu provozuje Bohumín společně se Sborem dobrovolných hasičů ve Starém Bohumíně.

Pro Vrbickou půjčovnu to byla vůbec první plnohodnotná sezona. Loni si město její provoz vyzkoušelo jen ve zkušebním režimu, letos mohla otevřít už v červnu. Služby přístaviště, v němž kotví čtyři šlapadla a pět pramic, využívali Bohumíňáci i návštěvníci města v hojném počtu. „Nejvyšší měsíční návštěvnosti jsme dosáhli v červnu, rekordní víkend pak registrujeme v červenci, kdy jsme měli 71 výpůjček,“ zmínila Šmídová.

Půjčovna, jejíž provoz pro Bohumín zajišťuje místní spolek Vodáci Odry a Olše, bude otevřena ještě o víkendu (24. – 25. 9.2022). Pokud příznivé podmínky vydrží, udělá tečku za sezonou lodiček u jezera středeční státní svátek (28. 9. 2022).

O tři dny později, v sobotu 1. října 2022, se s letošní sezonou rozloučí i vodáci na Odře. Před desátou hodinou se sejdou na nástupním místě ve Starém Bohumíně, aby slavnostně uzamkli řeku a poté se po ní naposledy vydali na sedmikilometrovou cestu do Zabełkówa. Trasu mohou zájemci absolvovat na vlastních lodích, případně využít služeb městské půjčovny. Plavidlo si mohou rezervovat do 29. září na mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Informace o půjčovném a další aktuality najdete na webu města.

(hav s využitím tiskové zprávy, foto: mesto-bohumin.cz)

Příbuzné články