Speciální výletní rychlíky pojedou na Valtické vinobraní či Burčákový pochod

Hned dvě soboty po sobě se budou moci vydat milovníci vína, burčáku či jihomoravské pohostinnosti speciálními výletními vlaky na dvě oblíbené akce. V sobotu 1. října 2022 pojede vlak z Českého Těšína přes Ostravu až do Valtic na věhlasné Valtické vinobraní. O týden později, tedy v sobotu 8. října 2022, se pojede do malebných jihomoravských Mutěnic. Tam se bude konat již 46. ročník populárního Burčákového pochodu. Vlaky pojedou díky Slezského železničního spolku, který pravidelně připravuje zajímavé akce plné dobré nálady i poznání.

Organizátoři k prvnímu sobotnímu výletu na svých stránkách píší: „Na náměstí se bude konat věhlasné Valtické vinobraní, bude krojovaný průvod, mladé víno, čerstvý letošní burčák, spousta dobrot k zakousnutí, hudební program, dvě scény ve městě, program ve Vinařské akademii a mnoho dalšího zajímavého k vidění a chutného k ochutnání.

Náš výletní rychlík vyrazí na jižní Moravu v sobotu 1. října po osmé ráno z Českého Těšína. Zastaví pro nástup v Havířově, Ostravě Vítkovicích, Přerově a Břeclavi, aby do své cílové stanice ve Valticích - městě dorazil v 10:53. Odjezd zpět ze zastávky Valtice - město je naplánován na 19:15.“

K tomu všemu pak dodávají že se jim podařilo vyjednat slevu na zakoupení vstupného na oficiální část Valtického vinobraní pro pasažéry vlaku.

O týden později pak vyjede Burčákový rychlík. K tomu se uvádí: „Vyrážíme v sobotu 8. října v 6:43 ze stanice Ostravy - střed, cestou zastavíme pro nástup na Stodolní, Ostravě - hlavním nádraží, Svinově, Přerově a Hodoníně a pofrčíme rovnou do malebných jihomoravských Mutěnic, kde se bude konat již 46. ročník oblíbeného Burčákového pochodu a věhlasné jihomoravské pohostinnosti. Vinaři v Mutěnicích pro vás budou mít tradičně otevřeny své „búdy“ a v nich připraven letošní vynikající burčák i mladé víno vlastní produkce. V okolí se bude také odehrávat bohatý doprovodný program a k dostání zde bude spousta vynikajících krajových specialit připravených ve zdejších uzácích a sklépcích.“

Jízdenky na oba výletní vlaky lze online zakoupit na webové adrese: http://szs.reenio.cz. Jízdenky ale rychle ubývají. Další informace o cestě najdete na slezskyzeleznicnispolek.cz. O akcích pak na např. na www.valtice.eu nebo mutenice.cz.

(hav, foto: vinarskecentrum.cz)

Příbuzné články