U netradiční rozhledny Hraniční vrch je nová cyklostezka

Skoro kilometr dlouhá terénní cyklostezka nově slouží zájemcům poblíž Města Albrechtice na Krnovsku. Nový trail vyrostl u oblíbené rozhledny Hraniční vrch, která je sama o sobě zajímavým výletním cílem. Vstup na obě atrakce je zdarma. 

U nové stezky turisté najdou i informační cedule o krásách okolí nebo cyklostojany. Terénní cyklostezka vede podél turistické trasy směrem k severnímu okraji lesa pod rozhlednou Hraniční vrch na stávající nepoužívanou „loveckou“ stezku.

Originální rozhledna vznikla propojením dvou nepoužívaných anténních věží. Unikátní rozhlednu, z níž se lidé mohou kochat pohledem na Krnov, Opavu, Polsko, ale také na Praděd a Lysou horu nechala postavit obec ve spolupráci s dvěma partnerskými městy. Rozhledna zcela ojedinělé železné konstrukce, která se skládá ze dvou vyhlídkových ploch spojených kovovou lávkou, byla otevřena na podzim roku 2011.

Nachází se pár metrů od česko-polské hranice u Města Albrechtic. Přístup k rozhledně je po modré turistické značce z Města Albrechtic a dále podle značení. Rozhledna se nachází na Hraničním vrchu ve výšce 527 m n. m., vyhlídková plocha je ve výšce 25 metrů, vystoupat musíte po 149 schodech.

Vstup je bezplatný, rozhledna je bez obsluhy a je otevřena celoročně. Na rozhlednu je zakázán vstup v nočních hodinách, za snížené viditelnosti (šera a mlhy), za námrazy, přítomnosti sněhu, silného větru, deště nebo bouřky.

Další informace najdete třeba stránkách města.

(hav, foto: mesto-albrechtice.cz)

Příbuzné články