Co si také můžete koupit na Ostravských Vánocích?

Možná přemýšlíte, kdy vyrazit do centra Ostravy na Ostravské Vánoce a co si v jednotlivých stáncích budete moci koupit. A rozhodování to nemusí být vždy jednoduché, jelikož novinkou letošních vánočních trhů je prodejní pop-up zóna s netradiční nabídkou.

Anglická složenina pop-up znamená „vyskakovací“ a používá se například jako charakteristika dočasných či obměňujících se obchodů, tedy časově omezené nabídky různých prodejců.

Na Masarykově náměstí se jedná v rámci Ostravských Vánoc o tři dřevěné stánky, které návštěvníkům nabízí nevšední měnící se obsah. Postupně se v nich budou střídat desítky různých prodejců a rozšíří tak nabídku vánočního zboží o další zajímavé produkty. Těšit se tak můžete na stánek, kde se bude pravidelně střídat designový sortiment, textilní výrobky nebo se budou představovat sociální služby a nabízet milé artefakty.

Najdete zde tak pestrou a vždy jinou nabídku vánočních ozdob, dárků, šitých i tkaných hraček a dekorací od poskytovatelů sociálních služeb. Designérské i řemeslné výrobky a pochutiny od lokálních výrobců, ale také nápadité ručně šité módní kousky.

Seznam jednotlivých prodejců – nejen pop-up stánků - je zde. Těšit se můžete třeba na Cérečky, Doodlík, Ben Marko, Medoo, Lisse, Pečetidla Obychej, Funkiescz, Linei, Oktarína či ateliér Koira Kissa. Rozpis dnů najdete na výše uvedeném odkazu.

V tradičních „stálých stáních“ pak najdete vánoční zboží či pochutiny, ale také nahřívací polštářky, koření, zvonečky nebo třeba keramiku. A samozřejmě k tomu všemu je připraven pestrý program a atrakce pro děti i dospělé.

Vše podstatné najdete na www.ostravskevanoce.cz.

(hav, foto: facebook.com/OstravskeVanoce)

Příbuzné články