Festival Ladná Čeladná zahajuje předprodej. Do konce roku nabízí vstupenky za letošní ceny

Festival Ladná Čeladná zahajuje předprodej vstupenek na osmý ročník, který se uskuteční 4. a 5. srpna 2023. Pořadatelé se rozhodli do konce roku nezdražovat a v první vlně předprodeje nasadili stejné ceny jako u skončeného sedmého ročníku. Festival, který se dramaturgicky orientuje na rodiny s dětmi, v roce 2023 láká na Richarda Müllera, Kašpárka v rohlíku či Barboru Polákovou.

Aktuálně lze dvoudenní vstupenku pro dospělou osobu zakoupit za 510 korun, jednodenní za 380 korun. Rodinné vstupné je tradičně zvýhodněné. „Ačkoli je ekonomická realita neúprosná a jako pořadatelé čelíme nárůstu cen na všech frontách, rozhodli jsme se v první vlně předprodeje nezdražovat a nabídnout vstupenky na nadcházející ročník za stejné ceny jako letos. Za osm let existence jsme si vybudovali jádro fanoušků, kteří festival navštěvují každoročně a možnost zakoupit vstupenky ještě za letošní ceny chápeme jako poděkování za jejich přízeň,“ uvedl ředitel festivalu Ladná Čeladná Jindřich Vaněk.

Prudká vlna zdražování zasáhla všechny bez rozdílu a pořadatelé kulturních akcí nejsou výjimkou. Největšími položkami v rozpočtu představují náklady na techniku, pohonné hmoty a lidské zdroje. A významně rostou také náklady na program. „Vzrostly požadavky na honoráře kapel, což nesouvisí jen s aktuálním zdražováním, ale jedná se také o důsledek let 2020 a 2021, v nichž došlo k útlumu akcí kvůli covidu. V příštím roce budeme muset zmiňované skutečnosti zohlednit v cenách vstupného, abychom mohli nadále dělat festival v kvalitě, na níž jsou lidé zvyklí. V každém případě jsme připraveni přizpůsobit se podmínkách a pokračovat v práci, která nás baví,“ dodal Jindřich Vaněk.

Více informací o festivalu na: www.ladnaceladna.cz, https://www.facebook.com/ladnaceladna a https://www.instagram.com/ladnaceladna/.

(sd, Zdroj: TZ Ladná Čeladná)

Příbuzné články