Koledování v Zoo Ostrava

Pokud nemáte program na tuto sobotu a chcete se naladit na vánoční notu, pak Vás zveme do ostravské zoologické zahrady, kde si můžete zazpívat koledy u živého betléma, nazdobit medový perníček, vyrobit svíčku nebo vyrobit jedlé ozdoby pro volně žijící ptáky.

Tradiční předvánoční akce v Zoologické zahradě a botanickém parku Ostrava se uskuteční v sobotu 10. prosince. Program začne v 10 hodin zpíváním u živého betléma s Hitrádiem Orion. Betlém najdou návštěvníci v blízkosti expozice Na statku. Děti se mohou těšit na živá zvířata a na malou nadílku. Pro zahřátí se bude podávat teplý vánoční (nealkoholický) punč. Pokud si s námi budete chtít i zazpívat, můžete se připravit předem. Seznam koled a vánočních písniček najdete zde. Vítáni jsou návštěvníci, kteří přijdou v „betlémském“ kostýmu…

Poté bude program pokračovat ve výukovém centru, kde se mezi 11. a 13. hodinou uskuteční vánoční aktivity s vůní medu připravené ve spolupráci se členy Včelařského spolku Moravy a Slezska. Děti si zde budou moci nazdobit medové perníčky nebo vyrobit svíčku ze včelího vosku. K dispozici bude i materiál na výrobu jedlých ozdob pro volně žijící zvířata, které následně pracovníci zoo rozvěsí na vybrané stromečky a krmítka. Není tedy nutné připravovat tyto ptačí ozdoby předem. Kdo si přesto chce přinést vlastní výtvory, doporučujeme korálky z jeřabin či šípků, vhodná je i lojová koule (ovšem bez plastové síťky) či kelímek s lojem a olejnatými semeny. Na ozdobách si v zimním období pochutnají hlavně volně žijící ptáci, kteří se v areálu zoo běžně vyskytují, jako například sýkory, brhlíci, kosi či strakapoudi.

V tento den můžete také zavítat i do tropů – ať už návštěvou některého z tropických pavilonů, nebo se zúčastníte komentované prohlídky pěstebních skleníků. Prohlídky se konají v 11 a 14 hodin. Nově je možné nahlédnout také do zázemí nového foliového skleníku určeného pro zazimování mobilní teplomilné zeleně a bonsají. Prohlídky jsou v ceně vstupného do zoo, ale kvůli omezené kapacitě je třeba se na ně předem přihlásit – buď telefonicky (na čísle 596 241 269) nebo osobně na vrátnici zoo. Víkendové prohlídky skleníků budou probíhat do 18. prosince. O vánočních prázdninách se pak zájemci mohou těšit na speciální vánoční prohlídky skleníků ve dnech 27., 28. a 29. prosince vždy v 11 hodin.

Zoo Ostrava je otevřena každý den v roce, v prosinci od 9 do 16 hodin, pokladny a pavilony se zavírají v 15 hodin.

(sd, Zdroj: TZ Zoo Ostrava)

Příbuzné články