Tam, kde se vaří Radegast

Pivovar Radegast, který najdete v Nošovicích u Frýdku – Místku, zve na zajímavé prohlídky spojené s degustací. Otevřeno bude například i 27. prosince 2022 a poté od ledna 2023 podle běžné provozní doby. Kromě toho Radegast zve také na speciální školu čepování.

Na prohlídce Pivovaru Radegast je návštěvníkům představena historie pivovaru a značky. Navštíví také výrobní prostory pivovaru a vrcholem prohlídky je ochutnávka piva Radegast ve vyhlídkové věži s výhledem na beskydské vrchy. Sládci v pivovaru stále zachovávají odkaz na původní recepturu prvního sládka, který Radegast připravil jako pivo s výraznou hořkostí.

Na stránkách pivovaru www.radegast.cz, kde si lze také rezervovat termín jsou uvedeny praktické informace, například, že délka prohlídky je 120 minut a že prohlídku pivovaru Radegast lze absolvovat pouze s průvodcem v českém, anglickém nebo polském jazyce.

Prohlídka zahrnuje ochutnávku 0,5l správně hořkého piva Radegast nebo nealkoholického piva Birell dle volby návštěvníka. Ochutnávka je podávána pouze starším 18 let. Bohužel z provozních důvodů není možné ovlivnit chod stáčecích linek a nelze proto garantovat, že v době prohlídek budou stáčecí linky a centrální sklad plně v provozu.

A na závěr je zde pak uvedena lahůdka pro fajnšmekry: „Radegast pro vás připravil Školu čepování, která vám nepochybně bude hrou. Ať už přijdete s přáteli nebo s kolegy, naučíme vás čepovat dokonalé kousky.“


(hav, foto: radegast.cz)

Příbuzné články