Pololetní prázdniny v Zoo Ostrava

V pátek 3. února zveme všechny školáky a jejich rodiče do ostravské zoologické zahrady, kde pro ně bude o pololetních prázdninách připraven speciální program. Za mimosezónní zlevněné vstupné si mohou užít zábavu i poučení. Všichni školáci se mohou těšit i na malý dárek.

O pololetních prázdninách, které letos připadají na pátek 3. února, připravila ostravská zoologická zahrada pro všechny malé i velké návštěvníky mimořádná komentovaná setkání u vybraných druhů zvířat:

  • 10:00 hod. pandy
  • 11:00 hod. žralůčci (v pavilonu Papua)
  • 14:15 hod. hroši (v pavilonu Tanganika)

Ve 13:00 hod. se mohou zájemci zúčastnit komentované prohlídky Pavilonu evoluce, během níž se dozví zajímavosti o většině obyvatel pavilonu, například o létající ještěrce, nafukovací rybě, fluoreskujícím veleštírovi a řadě dalších. Od cca 13:30 hod. pak mohou lidé v pavilonu slonů přihlížet, jak probíhá denní péče o slony.

Tento den bude mezi 11. a 14. hodinou pro veřejnost rovněž mimořádně otevřeno výukové centrum zoo. Zde si mohou lidé prohlédnout bohatou sbírku preparátů (vycpanin, lebek, zubů atd.) a modelů, které pracovníci zoo využívají při výukových programech pro školy a dalších vzdělávacích aktivitách. K vidění je zde např. kostra želvy, užovky nebo šimpanze, obratel keporkaka, dále preparáty exotických zvířat i zástupců naší fauny, např. ptáků přilétajících na krmítka, největšího pěvce světa a řadu dalších. Mnohé preparáty si je možné nejen prohlédnout, ale i osahat a potěžkat, např. lebku medvěda, parohy největšího jelena světa, stehenní kost slona ad. Výukové centrum najdou návštěvníci v blízkosti pavilonů Tanganika a Malá Amazonie.

Následně bude výukové centrum otevřeno ve všední dny i po celou dobu jarních prázdnin všech okresů v kraji, vždy od 12 do 14 hod. 

V únoru se posouvá otvírací doba Zoo Ostrava o hodinu: areál se uzavírá v 17 hodin, pokladny a pavilony v 16 hodin.

(sd, Zdroj: TZ Zoo Ostrava)

Příbuzné články