Den na lyžích v Beskydech i Jeseníkách

Další oblíbená akce nazvaná Den na lyžích s Moravskoslezským krajem se bude konat postupně na dvou místech: nejprve v sobotu 4. února 2023 v lyžařském areálu na Bílé v Beskydech a poté v sobotu 11. února 2023 ve Ski areálu Kopřivná. Na návštěvníky budou čekat soutěže a spousta zábavy. Program bude připravený pro celou rodinu.

Podle pořadatelů si návštěvníci budou moci třeba vyzkoušet obří slalom. Soutěžit budou moci i děti. Závodníci budou rozděleni do čtyř kategorií, takže poměřit své síly s vrstevníky mohou děti, dospívající, dospělí i senioři. Nejen skipasy pak zájemci mohou vyhrát v tombole. O zábavu na sjezdovce se po celý den postarají klauni i DJ a kvalitní hudba. Chybět nebude samozřejmě občerstvení.

„Vyžití najde v areálu celá rodina. Pro děti budou připraveny doprovodné soutěže a všichni pak mohou využít rady instruktorů a zdokonalit svůj lyžařský styl nebo se naučit základy. Důležité je, ať je celá rodina v přírodě a na čerstvém vzduchu. Jde o to ukázat, jak skvělý může být rodinný výlet na lyžích nebo na běžkách a že pohybem se dá trávit spousta víkendů v zimě,“ popisuje krajský cyklokoordinátor Tomáš Novák.

Níže přinášíme podrobný program pro akcí na Bílé:

Hlavní program:
9:00 - 9:45 - Zahájení registrace ve stánku ski Bíla/ kartičky na úkoly pro děti
10:00 - Zahájení akce
10:30 - 13:30 - Závod (2 -3 pokusy – podle počtu přihlášených závodníků)
14:00 - Vyhlášení výsledku závodu - 3 vítězové z kategorii muži, ženy, děvčata, chlapci, senioři (50+)
14:30 - Tombola o permanentky
16:00 - Ukončení akce

Doprovodný program:
10:00 - 15:30 - Závody pro děti, soutěže o razítka, klauni z balónkova, představení horské služby
Za vyplněnou kartičku cena a medaile.

(hav, foto: severnimorava.travel)

Příbuzné články