Na Lysou horu autobusem třikrát týdně, jízdenky jsou již v prodeji

Na Lysou horu, nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd, se autobusem dostanete také letos. Spoj z Raškovic bude jezdit třikrát týdně. Linka bude v provozu od úterý 2. května do 29. září 2023, jízdenky si můžete zakoupit už nyní online.

Letní autobusová linka na Lysou horu bude mít letos už svou 19. sezónu. Výjezdy se chystají od 2. května do 29. září 2023, vždy v pondělí, středu a v pátek (místo pondělí 1. 5. a 8. 5. 2023 bude linka však v provozu v úterý 2. 5. a 9. 5. 2023).

Z Raškovic od hotelu Ondráš se bude vyjíždět v 8.40 hodin. Na vrchol Lysé hory autobus dorazí v 9.20 hodin. Zpět pak pojede zase v 11:10. Jízdenky je nově možné zakoupit online prostřednictvím e-shopu na této adrese lysahora.reenio.cz

Ceník jízdenek:
299 Kč - dospělý zpáteční
179 Kč – dítě od 3 do 15 let zpáteční
Děti do 2,99 let bez nároku na sedadlo zdarma

Na stránkách dopravce www.3csad.cz jsou uvedeny přepravní podmínky. Například je zde uvedeno, že v autobuse budou vyhrazena 4 místa pro držitele ZTP (prodej jen přímo u řidiče) či že termín zahájení přepravy na Lysou horu bude včas upřesněn dle sjízdnosti silnice. Předplatní jízdenky lze zakoupit také na pobočkách Cestovní kanceláře ČSAD Havířov a.s.: Havířov-Podlesí – autobusové nádraží, U Stadionu 1654/8, Frýdek-Místek – autobusové nádraží, Na Poříčí 3530 a Karviná-Fryštát – u náměstí, ul. Hrnčířská 65.

Další informace: Cestující s předem zakoupenou předplatní jízdenkou je povinen být na zastávce 15 minut před odjezdem, aby byl odbaven přednostně a tím mu bude garantováno zakoupené místo. V opačném případě bude místo prodáno dalšímu cestujícímu u řidiče. V autobuse na Lysou horu se nepřepravuje pes (krom vodicích psů), jízdní kolo. Kočárky jsou povoleny pouze odlehčené - skládací, golf provedení. Povolena je přeprava malých koloběžek.

(hav, foto: trilistek.cz)

Příbuzné články