Za ledovým královstvím do Polska

Jednou z oblíbených zimních atrakcí v Polsku je sněhový labyrint v městečku Zakopané ve Vysokých Tatrách, který se již několik let může pyšnit titulem „největší na světě“. Pokud budete mít cestu tímto směrem a počasí bude zrovna přát, tzn. nebude výrazně nad nulou, pak ho můžete zkusit navštívit. Letos byl labyrint spolu s dalšími ledovými atrakcemi otevřen přibližně v polovině ledna a aktuálně je ho možno stále navštěvovat. Cesta autem z Ostravy zabere přibližně tři hodiny.

Jak již bylo uvedeno, ledovou atrakci najdete v polském Zakopaném v zábavním areálu Snowlandia. Pokud sem zavítáte, projdete se tu mezi ledovými stěnami unikátního sněžného bludiště, které se zapsalo do Guinessovy knihy rekordů, a vyzkoušíte spoustu dalších sněhových atrakcí. Chodby v bludišti měří asi kilometr, celkově labyrint dosahuje délky cca 2,6 kilometrů. Jeho stěny jsou vysoké až 10 metrů, a tak z něj opravdu není úniku. Mezi další atrakce patří sáňkařská dráha nebo mini ZOO.

Vstupenka aktuálně stojí 30 zlotých, zlevněná vstupenka je o pět zlotých levnější. Ostatní atrakce jsou zpoplatněny samostatně, nebo můžete využít výhodné kombinované a rodinné nabídky.

Aktuality, například o provozní době, hledejte na Facebooku (doporučujeme ověřit, jestli je otevřeno i dotazem). Další informace pak najdete například přímo na stránkách Snowlandie.

(hav, foto: snowlandia.pl)

Příbuzné články