Do Olomouce na velikonoční jarmark

Historická Olomouc má jedny z nejkrásnějších vánočních trhů, ale nezaostává ani na Velikonoce. Po zimní pauze se tak vrací v jarních měsících na Horní náměstí velikonoční jarmark. Centrum města oživí v době od pátku 31. března do Velikonočního pondělí 10. dubna 2023. Návštěvníci se mohou těšit na regionální prodejce, farmářské výrobky či chutné občerstvení. Na náměstí najdou také řemeslné stánky s ručně malovanými kraslicemi, keramikou, proutěným či dřevěným zbožím. A připraven bude i doprovodný kulturní program.

„Horní náměstí bude velikonočně nastrojené, centrální plocha mezi stánky bude mít velikonoční výzdobu v podobě pomlázek a velikonočního věnce, okolo pódia budou zase moderní provedení malovaných nadrozměrných kraslic," popisuje Monika Řehulková, mluvčí pořadatele, kterým je Kulturní Olomouc o.p.s. Součástí Velikonočního jarmarku, který se rozprostře do celkem jedenácti dní, bude i zajímavý hudební program.

Ten začne na Horním náměstí už o prvním dubnovém víkendu, kdy se budou konat první dva živé koncerty. „Na Velký pátek vystoupí od 17. hodiny skupina Fleret, což je asi největší tahák letošního programu. Ale ani ostatní vystoupení nelze opomenout, můžete se těšit na olomouckou skupinu Tak co? či divadelní vystoupení chůdařů eMillion," doplňuje Řehulková. Pro děti pořadatelé připravili ve spolupráci s neziskovou organizací YMCA dětské dílničky, které budou na objednání fungovat dopoledne pro školy a odpoledne si v dílničkách budou moci děti vyrobit jarní brože, uplést pomlázku či namalovat vlastní kraslici.

Prodejní doba stánků:
Každý den minimálně 10:00-19:00, max do 22:00
Velikonoční pondělí do 13:00

Dětská dílnička:
PO-PÁ 14:00 – 19:00
SO-NE 10:00 – 19:00

Harmonogram kulturního programu:
1. 4. sobota 17:00 Tak co? - koncert
2. 4. neděle od 13:00 Cimbálová muzika z Valašska
7. 4. Velký pátek 17:00 FLERET – koncert
8. 4. Bílá sobota od 13:00 Cimbálová muzika Cyril
9. 4. Velikonoční neděle 14:00 Strýček Líček – hudební vystoupení pro děti, 16:00 eMillion – divadelní vystoupení na chůdách

(hav s využitím informací ze serveru olomouc.cz, foto: olomouc.cz)

Příbuzné články