V létě budete moci přespat přímo na hukvaldském hradě

Jaká tajemství se v hradu skrývají, když se Hukvaldy začínají ukládat ke spánku a místa opustí poslední návštěvník? I to se můžete dozvědět díky oblíbené letní akci nazvané Noc na hradě Hukvaldy. Návštěvníky čeká netradiční zážitek - nocování v historickém jádru pod širým nebem, v bývalém vězení nebo dělové baště. Vstupenky na „přespávačky“, které se budou konat během července a srpna jsou už v prodeji, některé termíny se už vyprodávají.

Noc na hradě začne už v 18.30 hodin a skončí až ráno. Pořadatelé slibují dobrodružství obklopené noční tmou, výpravnou komentovanou prohlídku, pozorování přírodních úkazů na obloze z jedinečných hradních výhledů, hradní opékání špekáčku při západu slunce a samozřejmě i nocování na hradě ve vlastní vybavení.

Zážitkový balíček tedy obsahuje: vstup do hradu, komentovaná prohlídka s průvodcem, vše k opékání a prostor k nocování (exteriér nebo zastřešený prostor). Po celou dobu konání programu bude otevřen stánek s nápoji a cukrovinkami. V nabídce jsou také hukvaldské koláče s kávou ke snídani.

Připomeňme, že hrad Hukvaldy je jedním z největších hradů na Moravě. Z jeho věže je krásná vyhlídka do širého okolí na hřebeny Beskyd, městečko Kopřivnici, Příbor a přes Fryčovice až k Ostravě. Letos se hrad bude pro návštěvníky otevírat už v sobotu 1. dubna 2023. Slavnostní otevření je pak naplánováno na sobotu 29. dubna 2023, těšit se můžete na zajímavý program.

Informace o Noci na hradě Hukvaldy najdete na www.hradhukvaldy.eu.

(hav, foto: facebook.com/HradHukvaldy.eu)

Příbuzné články