Den Země v Zoo Ostrava

Na 22. dubna připadá světový Den Země. Oslavy svátku naší planety se pravidelně konají i v ostravské zoologické zahradě. Aktivity pro malé i velké návštěvníky se budou týkat jak jinak než ochrany přírody, obzvláště ovzduší a země, resp. půdy. Zájemcům představíme „Coalu“ či prauhel.

Sobotní program u příležitosti Dne Země bude v Zoologické zahradě a botanickém parku Ostrava probíhat mezi 9. a 16. hodinou na několika místech areálu. U expozice s domácími zvířaty Na statku najdou zájemci stánek Moravskoslezského kraje. Děti se zde mohou těšit na jarní dílničky, výrobu papírových zápichů do květináče a na další „Zemi oslavující“ aktivity. Dospělí zájemci se dozví zajímavosti o „COALE“ – projektu zaměřeném na zvyšování klimatické odolnosti našeho kraje.

Nejen farmáře, zahradníky či zahrádkáře by mohla zaujmout další aktivita opodál, která se také bude týkat Země, resp. země či půdy a jejího zúrodňování. S kvalitní půdou totiž souvisí zdravá pitná voda, čistý vzduch a samozřejmě hlavně to, jak nás všechny uživí. Kvalita půdy je velmi důležitá pro stabilitu ekosystémů, má vliv na toky živin a energie. Půdu si můžeme vylepšit tzv. prauhlem (nazývaný je též biouhel) a při sobotní akci se dozvíte, jak jednoduše se dá vyrobit i v domácích podmínkách.

Kromě speciálního programu bude v zoo probíhat i komentované setkání u vybraných druhů zvířat a dvakrát během dne také komentované prohlídky pěstebních skleníků.

Více info na https://www.zoo-ostrava.cz/cz/akce-v-zoo/komentovane-prohlidky/.

(sd, Zdroj: TZ Zoo Ostrava)

Příbuzné články