Doba květinová - by Wendy

Po dlouhé, smutné a pochmurné covidové zimě, kdy nás opatření donutila pracovat z domova, přichází ten správný čas na to odhodit tepláky a začít se konečně zase hezky oblékat! Pomalu se rozvolňuje a my vyrazíme s přáteli na zahrádky posedět u dobrého jídla a pití, a budeme chtít vypadat zase fantasticky! 

S jarem přichází sezona pestrých barev a vzorů. V tomto období schováme černé kousky hluboko do skříně a vytáhneme jasné a pestré barvy a samozřejmě nesmíme také zapomenout na květinové vzory, které k tomuto období prostě jednoznačně patří!

Možná bychom si mohli něco o květinových vzorech a jarních barvách říci

Mnoho žen se těchto vzorů a pestrých barev obává. Mají pocit, že výraznými barvami na sebe příliš upozorní, že velké květinové vzory je příliš rozšíří a hledají důvod, jak ze dna skříně opět vytáhnout svou oblíbenou černou barvu. Existuje pár fíglů, které se dají naučit, a pak obavy můžou jít stranou.

Jak na to se štíhlou postavou?

Jedním z takových fíglů je zapamatovat si, že pokud jsem štíhlé postavy, volím spíše drobný květinový vzor na šatech, halence nebo kalhotách a vůbec nevadí, když jej zkombinuji s pestrou škálou barev. U štíhlých postav si opravdu můžeme dovolit jakoukoliv výraznou barvu!

Např. krásnou kombinací barev je fuchsiově růžová s tmavě modrou, která je hitem letošní sezony. Další úžasnou novinkou je pastelová lila barva, která se dá nádherně zkombinovat s šedou barvou, a to jak tmavou, tak světlou.

Jak podtrhnout pravé ženské křivky?

Naopak u silnějších postav volíme spíše velké květinové vzory, a pokud na sebe nechceme příliš upozornit, vybereme si tlumené pastelové barvy. Opět nádhernou barevnou kombinací může být pudrově růžová s šedou nebo mátově zelenou. Oblíbenou barvou je také lososová, která se dá krásně sladit s barvou khaki. Samozřejmě je také důležité zvolit si správný střih šatů nebo halenky, protože i dáma s velikostí XXL může vypadat sexy a vkusně, pokud zvolí správný střih, ale o tom třeba příště. 

A jak takový jarní outfit může vypadat?

Já osobně miluji kombinaci šatů s jeansovou bundou, tzv. džiskou. Dají se sehnat v mnoha podobách a mnoha barvách, krátké či dlouhé, pružné či pevné. Nabídka je dnes široká. K dokonalému outfitu ještě chybí boty a přestože se mi velmi líbí boty na vysokém podpatku, volím raději tenisky. Doladit můžeme také vkusnou kabelkou, která už nemusí za každou cenu ladit s botami. Doba, kdy jsme si myslely, že nutně potřebujeme kabelku ve stejné barvě bot, je dávno pryč.

Snažte se při volbě outfitu dodržet ještě jedno pravidlo, volím-li výrazný kousek, ostatní už zvolím jednoduše. Tzn. pokud chci nosit výraznou květinovou halenku, pak volím pouze jednobarevné kalhoty, sukni, kabelku či boty.

Dobrá rada: nikdy nekombinujte více vzorů dohromady (např. květiny a květiny, proužky a květiny, květiny a puntík apod. Držte se hesla: čím méně, tím lépe...

A kdo by si přece jen nevěděl rady, tak může využít mých služeb stylisty a zastavit se za mnou osobně v mém kamenném obchodě by Wendy v Avion Shopping Parku v Ostravě. Ráda vás uvidím!

Vaše Wendy

Najdete mě taky na webu nebo facebooku. 

Příbuzné články