Léto ženám sluší aneb jak si vybrat rtěnku?

Léto - vůně čerstvě pokosené trávy. Stráně plné lesních jahod. Košíky po okraj zaplněné hnědými hlavičkami hub. Zlaté lány obilí. Chuť tančit bosá v rozkvetlých loukách. Všude spousta krásných výrazných barev. To je LÉTO.

Protože teplé doteky slunce pomalu tónují pleť do bronzova, můžeme si dovolit experimentovat a projevit více odvahy pohrát si s barvami při výběru rtěnky. 

Léto vybízí k barvám světlejším, zářivějším, s perletí nebo s leskem. Nemusíme se vůbec držet teplých, studených a neutrálních barev – zkrátka fantazii se nyní meze nekladou - díky opálenějšímu vzhledu pokožky.

Pokud dáváte přednost klasice a chcete vsadit na jistotu, prohlédněte si žíly na vnitřní straně zápěstí. Modré žíly (nafialovělé) značí vhodnost studených barev, zelené žíly zase teplých. Máte-li problém určit barvu, je možné, že máte odstín kůže neutrální, a můžete vybírat rtěnku ze spektra teplých, studených i neutrálních barev.

Pro denní použití je vhodný o tón světlejší nebo o tón tmavší odstín, než je vaše přirozená barva rtů. K večernímu nebo slavnostnímu líčení použijte výraznější barvu, krásná je červená.

U červených rtěnek :
- u velmi světlé pokožky červená rtěnka s nádechem růžové nebo korálové, studeným typům bude slušet malinová, teplým korálová, cihlová
- u olivově zbarvené pleti zvolte jasně červenou nebo třešňovou, studená je vínová, teplá zase červená s oranžovým nádechem
- čokoládové pleti sluší studená kovově červená a vínová barva, teplá červená s nádechem do modra

Plným rtům budou slušet krémové rtěnky s matným krytím bez kontury a tmavší odstíny. Naopak pro optické zvětšení úzkých rtů je vhodné obtáhnout konturovací tužkou v barvě rtěnky vnější obrys rtů, nanést světlejší odstín rtěnky, doprostřed přidat  trochu lesku.

Konturovací tužka by se měla shodovat s barvou rtěnky, maximálně o tón tmavší.

Správně zvolený odstín podtrhne bělost zubů, pokud se zuby zdají být zažloutlé není odstín ideální.

A ještě pár tipů:
1. Při líčení mysleme na to, že méně znamená více. Buď více zvýrazněte líčením rty NEBO oči. Obojí by působilo přelíčeně.  
2. Jak rtěnku nanášet? Ideálně štětečkem na rty. Výhoda: barva pronikne do všech pórů, líčení déle vydrží a také rtěnku využijete až do úplného spotřebování.
3. Pro delší trvanlivost naneste barvu, otiskněte do ubrousku, naneste druhou vrstvu. Rty můžete lehce přepudrovat – vyzkoušejte.
4. Kolik rtěnek si pořídit? Tolik, abyste je mohla střídat podle barvy oblečení, podle nálady, podle příležitosti (denní, slavnostní, večerní…..).
5. Ke rtěnce si pořiďte konturovací tužku ve stejném odstínu.
6. Pro suché rty jsou vhodné mastnější rtěnky s vyživujícími složkami.
7. Pro péči o suché rty používejte pod rtěnku balzám. Je vhodný i na večerní ošetření rtů. Balzámy existují i tónované, které se dají použít samostatně místo rtěnky na podtržení přírodní barvy rtů.  
8. Každou rtěnku dokáže oživit lesk na rty. Může být v podobné barvě jako rtěnka nebo bezbarvý. Dá se nanést i samostatně jako tzv. “nahé líčení“.

Milé dívky, ženy, dámy každého věku, je prokázáno, že taková malá věcička, co se vejde do každé kabelky, nám dokáže zvednout sebevědomí, náladu a atraktivitu. A pokud na své tváři budeme nosit i úsměv, bude nám všem krásně na světě.

Yvona Pravdová - Oriflame

Facebook Oriflame - Yvona Pravdová

Inspiraci také najdete v našem katalogu.

Příbuzné články