Psí záliby, které občas zaskočí každého milovníka hafanů

Všichni jsme už mnohokrát jistě zažili, že naši chlupáči mají občas opravdu zvláštní nápady, kterými nám přidělávají nejen starosti, ale i práci navíc. Co by si mohli naši čtyřnozí kamarádi odpustit?

„Dobroty“ na zemi

Na chodníku, v parku, zkrátka kdekoliv, se válí tolik lákavých jednohubek! Zbytky jídla, odpadky, žvýkačky, nedopalky cigaret... To vše jsou dobroty, na kterých někteří hafani doslova ujíždějí

Voňavka zdarma!

Kromě požívání nepoživatelného psi vyhledávají i velice nevábně zapáchající objekty, ve kterých by se mohli vyválet a získat tak dle jejich přesvědčení neodolatelnou vůni, kterou v okolí jen tak nějaký chlupáč nemá. Ideální jsou psí exkrementy. Koupel takové špindíry pak doma nemine!

Lov a bezhlavé pobíhání

Každý majitel psa očekává od svého chlupáče alespoň základní poslušnost. To, že mazlík přijde na zavolání k vám, by měla být samozřejmost. Bohužel, pejsci na to mají mnohdy jiný názor. Čtyřnozí lumpové rádi zapomenou, že k vám patří, a vydají se na dobrodružnou cestu hlava nehlava. Ztratí přitom sluch, a tak můžete křičet jako na lesy bez sebemenšího efektu. Spokojený hafan se uráčí přijít, až vše zajímavé v okolí prozkoumá. Být pejskař někdy vyžaduje opravdu pevné nervy.

Zakázané ovoce

Co může člověka více naštvat, než snědené jídlo, které si pracně uvařil a přichystal na prostřený stůl. Voňavému kuřátku nebo jinému lákadlu ale mazlíci jen ztěžka odolávají, a tak často sklouznou ke krádeži a nezapomenou přitom důkladně vylízat talíř.

Kromě jídla pejsci rádi zkoumají, proč jste vyhodili tak dobré věci do odpadkového koše, a tak se do něj ve vaší nepřítomnosti podívají. Rozhrabou odpadky všude po bytě a smlsnou si na kýžené dobrotě, kterou byste jim s dobrým svědomím k jídlu nedali. Tato lumpárna jim stojí i za vyhubování. Přeci jen je něco pravdy na tom, že zakázané ovoce chutná nejlépe.

S chlupáči se zkrátka nenudíme.

(sd, foto: Shutterstock) 

Příbuzné články