Věci, které nevěrníci říkají, když jsou konfrontováni

Říká se, že srážka s hlupákem je náročná – hlavně na psychiku. Ono ale i takové setkání s nevěrníkem není nic moc. Často totiž říká věci, které jsou „mimo mísu“ nebo dost bolíHlavně když se ohání nesmyslnými argumenty. Tyhle vám možná budou povědomé...

Téměř každý druhý člověk se podle průzkumů setkal s nevěrou. Podvádějí překvapivě i sexuálně spokojení lidé. Ženy prý umějí své zálety lépe skrývat, muži se zase po provalení románku svých partnerek s takovou zradou mnohem hůř vyrovnávají. Obecně platí, že ne každý, kdo je přistižený, svoji vinu popírá, obvykle se ale minimálně vymlouvá. Kdo by ze situace nechtěl vybruslit co možná nejrychleji a nejsnadněji! Čím a jak se záletní muži (i ženy) často obhajují?

Cítil jsem se osaměle!

Přehodit vinu na vás. To by jim šlo! Hned poté, co odhalíte, že se váš partner s někým schází, je hra na oběť nejčastější formou úniku. „Ty sis mě nevšímala, co jsem jako měl dělat? Když se ženská o chlapa přestane starat, špatně to dopadá.“ „Nikam si mě nevzal!“ Je jasné, že po tomto výroku asi nebudete klidně spát. Semínko pochybností, zda je chyba skutečně ve vás, roste. A to je cílem nevěrníků. Rádi odpoutávají pozornost!

Šílíš úplně zbytečně

Chcete svého muže překvapit v práci, zaparkujete v podzemních garážích a chystáte se k výtahu. V tom vidíte, že na rohu stojí váš partner a okolo krku omotaný nezvyklý módní doplněk. Nějakou ženu. Vysvětlení? „To ona mě políbila. Prochází složitým životním obdobím, jen jsem se jí snažil pomoci. Nic s ní nemám. Jsi fakt paranoidní.

Bylo to jen jednou

Jakoby to na věci něco měnilo. „Lásko, nevím, na co jsem při tom myslel. Asi mne zmohl ten stres, co teď zažívám. Nechtěl jsem tě tím zatěžovat. Šel jsem do baru, dal si pár drinků a prostě se to stalo. Jen úlet, sex bez závazků, nic víc.“ 

Omlouvám se

Někteří muži, kterým je od raného mládí vštěpováno, že jsou silní a nebojácní, ti muži, kteří přece nepláčou a dlouze nediskutují o svých pocitech, svůj přešlap omluví jednou větou. „Promiň, je mi to líto.“ Leckdy si pak myslí, že tím se všechno smaže. Proces obnovování důvěry je ale mnohem komplikovanější. A většinou je u toho potřeba mluvit a poslouchat trochu víc.

Konečně už nemusím zapírat

I s tím je třeba počítat. Ve vašich očích nevěrník, tam uvnitř zmatený chlapík, který svádí boj. S tou, která je příčinou vaší bolesti, to myslí vážně. Ulevil si, že je všechno venku, protože sám neměl odvahu přijít a říct, jak se věci mají. Tyhle výroky skutečně bolí. 

Já nebyl tím, kdo si začal!

Večer vám několikrát zazvonil telefon, aktuálně pracujete přesčas a na sex nemáte ani pomyšlení. Pak odhalíte jeho nevěru. Partner se ohání tím, že vy někoho máte přece už dávno. Jak jinak si vysvětlit, že se mu v posteli nevěnujete, před jeho zraky neberete mobil a navíc domů chodíte později než obvykle?

A co dál?

Nevěra představuje bolest, zklamání i šok. Odpustit, nebo neodpustit...? V dalším článku přineseme deset otázek, které vám konečné resumé usnadní. Díky upřímným odpovědím můžete lépe poznat, jestli má cenu partnerství zachraňovat. Jasnější náhled na situaci získáte během několika málo minut.

(sd, foto: Shutterstock)

Příbuzné články