Co není v hlavě, musí být v nohách

Co není v hlavě, musí být v nohách. Stojí pevně na vlastních nohou. Běžel, co mu nohy stačily. Byl celý den na nohou - taková a mnohá další slovní spojení používáme často. Jsme si ale vědomi důležitosti správné péče o ně?  

Že si zaslouží  dostatečný odpočinek a kvalitní  péči si někdy uvědomíme až ve chvíli, kdy přijde problém. Například zvýšená únava nebo bolest. 

Pojem PÉČE O NOHY nezahrnuje pouze základní hygienu nohou. Patří zde také používání vhodné obuvi, nošení ponožek z přírodních materiálů, sportovní aktivity s vyváženou zátěží a další. Základem je PRAVIDELNÁ PÉČE o nohy.  

Co zvládneme sami doma bez pomoci odborníků KAŽDODENNĚ:

  • Omyjte nohy vodou a mýdlem, pozornost věnujte i oblasti mezi prsty. Dobře osušte ručníkem určeným k péči o nohy.
  • Hydratačním krémem natřete nejdříve chodidla a pak postupujte od kotníků směrem vzhůru až ke kolenům – ta bývají také často drsná a suchá.

Jednoduché, časově nenáročné, zkrátka rutinní.

JEDNOU ZA 14 DNÍ :

  • Dopřejte si teplou lázeň (ne příliš horkou) po dobu 10-15 minut. Do koupele můžete přidat různé přísady. Může to být koupelová sůl, sušené bylinky (rozmarýn, měsíček, máta, heřmánek), nebo různé éterické oleje (eukalyptus, levandule) ideálně s antibakteriálními účinky.
  • Pemzou nebo pilníkem na nohy odstraňte ztvrdlou kůži na patách.
  • Vhodné je použít peeling a nohy promasírovat, opláchnout a osušit.
  • Kleštičkami zastřihněte do rovna nehty.
  • Nehty můžete zpevnit posilujícím lakem na nehty (bezbarvým) nebo oživit nalakováním barevným lakem.
  • Použijte hydratační krém na nohy.
  • Extrémně suché pokožce velmi prospěje hydratační maska na nohy. Naneste v silnější vrstvě na chodidlo, zafixujte obutím bavlněných ponožek. Ideálně nechejte působit přes noc. Ráno budou chodidla jemná a krásně hydratovaná.

DOPORUČENÍ :

1. Po koupeli vystavte chodidla střídavě teplé a studené sprše. Podpoříte tak krevní oběh končetin. Končete vodou studenou.

2. Na drobné prasklinky, oděrky, spáleniny či suchá olupující se místa (nejen na nohou) krásně poslouží přírodní včelí vosk zn. Oriflame známý jako zázračný kelímek.

3. Pro pohodlnou chůzi např. ve střevíčkách nebo kozačkách použijte gelové polštářky do přední části (pod prsty) nebo dle potřeby gelové vložky pod paty.

4. Při nadměrném pocení nohou a v letních měsících použijte deodorační pudr na nohy, který má jemnou vůni a absorbuje vlhkost.

5. Celoročně zejména do uzavřené sportovní obuvi a také přímo na chodidla (i přes ponožky nebo punčocháče) aplikujte nástřikem antiperspirační spray na nohy – redukuje vlhkost a pachy.

Kdykoli budete mít možnost, dopřejte si relaxační masáž nohou buď sami nebo vzájemně s partnerem. S použitím hydratačního krému nebo oleje. Uvolní se napětí a stres, masáž pomůže také s regenerací po sportu. Během chvíle se budete cítit uvolněně a opět můžete vykročit lehkou nohou vpřed.

Ať jsou vaše kroky radostné a dovedou vás až k vysněným cílům.

Yvona Pravdová - Oriflame

Facebook Oriflame - Yvona Pravdová

Inspiraci také najdete v našem katalogu.

(mabys, foto: tvojekrabicka.cz)

Příbuzné články