Megíny? Ano prosím, mám odvážného muže!

- "Páni. Jéje. No totok."- Je to pár chvil, co jsem si prohlížela obrázky na jistém fashion webu a nemohla jsem od nich odtrhnout zrak! Módní návrháři mě šokovali už nejednou, ale legíny pro muže se vzorem americké vlajky? Nebo tyhle, ocelově modré, ten nádherný leskle umělý úplet na parádně vypracovaných mužských stehnech. Jé a tyhle zlaté, doslova jako z pravého kovu! … "Ou, jéé. ...No fuj."

“Asi jsem stará”, řekla jsem si a odběhla do koupelny k zrcadlu, kde mám dostatek umělého světla, které je k mému věku shovívavé. Nevím jak vy ostatní, milé dámy, ale já osobně pozoruji svůj věkový posun na módě. Když mě něco šokuje, vím, že jsem asi zase prošla dalším desetiletím, aniž bych si toho všimla. 

Nevím, nevím. Přiznávám, že se ráda kouknu chlapům na pozadí, ale že bych toužila zrovna po tomhle, to se říct nedá! Není nad perfektní mužský zadek v perfektně padnoucích džínách nebo tesilkách!!! Pevně doufám, že se Adam Freck a Andrew Wolk chtěli jen zviditelnit, když přišli se svou kolekcí pro muže, což se jim bezpochyby povedlo. To uznávám. Minimalismus je sice IN, ale nemyslím si, že by se mělo šetřit všude.

  • PROTI GUSTU, ŽÁDNÝ DIŠPUTÁT

Zrovna jsem si přeměřila svého muže, který prošel kolem, svým odborným okem a přejel mi mráz po zádech při představě, že má něco takového na sobě. Na cyklisty v elasťácích jsem si zvykla a ke kolu prostě patří. Na plápolající tepláky mydlící chlupatou mužskou holeň není zrovna hezký pohled. Při jízdě to vypadá divně a řetěz je vůbec nemá rád. Ale „megíny“, jak je tvůrci pojmenovali, pro muže na všední den, a dokonce i k saku?! Tomu teda říkám bezva úlet. Ovšem, pánové, proti gustu žádný dišputát, jak se říká.

  • KRUTÝ PRACOVNÍ POHOVOR

Nedovedu si však představit, že přijdu na pracovní pohovor a manager na mě vyšpulí zadek v americké vlajce obepnuté všude! Bojím se, abych nezačala přepočítávat hvězdičky v rozkroku, zda je jich tam skutečně tolik, jako států v USA! Rozhodně v tu chvíli ztratím řeč … - úžasem -. No, snad se mi podaří odtrhnout zrak a opět se zorientovat v realitě. Horší varianta nastane ve chvíli, když budu vyhozena od pohovoru pro neutuchající smích, což následně doma určitě obrečím.

  • MUŽSKÁ CHLOUBA 

Nejlepší na takovém trendu je, že pokud se ujme, začne to bezpochyby u jedinců, kteří se chtějí spíše něčím pochlubit, než jít s trendem doby. Mám na mysli svaly, pochopitelně, a ne vždycky to dopadne dobře, že ano. Nu což, i v dámském šatníku najdeme módní výstřelky, tak co do toho nezatáhnout taky naše chlapy, že jo? 

  • SAMOTNÍ NÁVRHÁŘI MEGÍNY MOC NENOSÍ

Největší perličkou je, že oba pánové, kteří megíny vymysleli, nosí převážně džíny a co se týká módy, na ulici byste je ztratili v davu. Jsou úplně obyčejní. Já sama jsem zvědavá, kolik odvážlivců v „megínách“ časem na ulici potkám. Jak nerada chodím do přeplněných obchoďáků, tak na tohle si klidně zobnu Neurol a vyrazím do kavárny nějakého centra. Opravdu mně zajímá, kolik oveček nachytali. Za marketingový tah, jak se zviditelnit, dávám chlapcům za jedna. A ano, pár chlapů se do jejich modelu už nasoukalo, čož u mě osobně vytlačilo bílé ponožky v sandálech z první příčky nevkusu. Ale musím uznat, že jsem pátrala také na internetu. A jsou muži, jako třeba herec Russell Brand, kterému opravdu sluší a ví, jak je nosit.

  • DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ 

Budoucím megíňákům je však potřeba šetrně sdělit, že před prvním použitím je nutné oholit si nohy! Neboť narvat chlup do přiléhavých nohavic na celý den, to si říká o malér! Takovou bolest chlupů, když se po hodinách mučení v poloze na leh dostanou na svobodu, jste ještě nezažili. Sama jsem se nachytala a zjistila, co to obnáší, když jsem byla líná v zimních měsících použít ten mrňavý růžový mučící stroječek a narvala jsem své chlupatice do moderních termo punčocháčů pod lyžařský overal! Kdybych byla lev, probudila bych celou Afriku.

Takže milí budoucí „megíňáci“, až si půjdete pro svůj módní kousek, doporučuji vzít to přes drogérii a koukejte si svá kopýtka pořádně oholit! 

 
(Autor: Iveta Mauci, redakce Program, Foto: Profinmedia.cz)

Příbuzné články