„Rodina je základ státu“ říká Jára Cimrman ve své hře Němý Bobeš

Velký sociologický slovník říká, že rodina je „původní a nejdůležitější společenskou skupinou a institucí“ s hlavními funkcemi reprodukce, výchovy, socializace a přenosu kulturních vzorů.

My víme, že v určitém období našeho života přijde doba, kdy chceme s člověkem, se kterým strávíme zbytek života, mít děti a rodinu vytvořit. Bohužel se stává, že ve chvíli, kdy tato touha přijde, vysněné miminko nepřichází. Naštěstí je dnes doba, kdy se páry mohou obrátit na specializované pracoviště, které jim může nabídnout odbornou pomoc.

A tím je i klinika pro léčbu neplodnosti EuroFertil CZ.

Bohužel jsou mezi páry i případy, kdy nelze použít vlastní pohlavní buňky. Proto je u nás k dispozici tzv. „dárcovský program“. Léčba neplodnosti pomocí darovaných vajíček je potřebná a vhodná pro ženy, u kterých nedochází k tvorbě vlastních vajíček nebo je kvalitativně zhoršená tvorba vajíček. Tyto stavy se objevují například z genetických příčin, po operativním odstranění obou vaječníků, po onkologické léčbě apod. V případě mužské neplodnosti dnes moderní medicína nabízí pokročilé postupy, proto většina párů může mít biologicky vlastní děti. Jen nepatrná část léčených mužů má malou nebo žádnou šanci na dosažení biologicky vlastních dětí. Příčinou může být úplná absence tvorby spermií, stavy po onkologické léčbě, po infekcích apod.

Darování vajíček i spermií je v České republice anonymní. Dárci spermií i dárkyně vajíček musí splňovat přísná kritéria. Jak zdravotní, tak sociální. Proto jsou darované buňky velmi vzácné.

U nás se snažíme dárkyním i dárcům celý proces darování zjednodušit i zpříjemnit. Veškeré konzultace, kontroly i samotné odběry probíhají jen na naší klinice, tzn. na jednom místě. Snažíme se poskytovat individuální péči s empatií, porozuměním a respektem. Stačí jediné Vaše vajíčko, jediná spermie, plus malá špetka odhodlání, trocha času a hlavně ochota pomoci jiným párům mít svou vytouženou rodinu.

Pokud máte zájem, můžete se registrovat telefonicky na čísle 597 689 182 nebo 725 526 091, mailem na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo pomocí kontaktního formuláře na webu www.eurofertil.cz.

(sd, Zdroj: Eurofertil CZ)

Příbuzné články