Originální móda, design či šperky v ostravském Trojhalí

Více než šedesát tvůrců z celé republiky předvede svou autorskou tvorbu v rámci jarního ostravského MINT Marketu. Návštěvníci si tak budou moci vybírat z desítek značek originální módy, designu, doplňků či šperků. Akce se bude konat v sobotu 2. dubna 2022 v Trojhalí Karolina. Vstup bude zdarma a pomoci bude možné také uprchlíkům z Ukrajiny.

Pořadatelé slibují příjemnou atmosféru plnou milých úsměvů a hlavně krásných svěžích produktů, které si budete moci koupit. Součástí MINT Marketu bude i dětský koutek s hračkami. Maminky těch nejmenších tu najdou i přebalovací a kojící koutek a za drobný poplatek se o dítka postará „hlídací teta“. Chybět nebude ani občerstvení či DJ.

Připomeňme, že pod značkou MINT se už delší dobu organizují ve větších tuzemských městech trhy s nezávislou módou, designem a dobrým jídlem.

Pořadatelé akce také aktuálně k ostravskému MINTu uvádí, že bude možno pomoci obyvatelům, kteří utíkají před válkou z Ukrajiny. Na trzích si třeba budete moci koupit produkty od designérů u stánku sociálního podniku Mental Café (v části Hrabárny). Veškerý výtěžek pak bude předán organizaci Člověku v tísni na pomoc ukrajinským uprchlíkům.

Jako návštěvníci akce ale také můžete přinést materiální pomoc ke stejnému stánku. Konkrétně jsou nyní potřeba zejména hygienické potřeby (pro děti: dětská mýdla, mýdla, toalet papír, vlhčené ubrousky; pro ženy: sprchové gely, šampony, deodoranty, vložky, tampóny) a trvanlivé potraviny (káva, čaj, konzervy, luštěniny, těstoviny, rýže, dětské přesnídávky). Tyto věci budou po akci předány Organizaci pro pomoc uprchlíkům z.s.

Seznam prodejců, kteří se objeví na MINT marketu, naleznete na mintmarket.cz. Začíná se v sobotu v 10 hodin, součástí akce je i tzv. Hrabárna - sezónní výprodej dámského, pánského a dětského oblečení. Aktuality můžete sledovat i na Facebooku facebook.com/mintmarket.cz.

(hav, foto: mintmarket.cz)

Příbuzné články