Ostravský kreativní víkend nabídne spoustu nápadů

Workshopy a dílničky pro děti i dospělé, autorskou tvorbu či možnost nakoupit si materiál a pomůcky pro vlastní tvoření – také to nabídne ostravský Kreativ Jaro. Konat se bude od pátku 13. do neděle 15. května 2022 na Černé louce v Ostravě.

Prodejní výstavy Kreativ se pravidelně účastní okolo 100 vystavovatelů, kteří představují pestrou škálu materiálů ke tvoření a také to nejlepší ze své tvorby. Letos se bude malovat, drátkovat, háčkovat, šít, vyrábět dekorace, mandaly, mýdla, zdobit keramiku… Pořadatelé na svých stránkách mimo jiné uvádí, že Kreativ nabízí široký sortiment materiálů a pomůcek určeného ke tvoření jako jsou korálky, komponenty, látky, příze, kamínky, polymerové hmoty, suroviny pro výrobu svíček, floristický materiál aj. Nechybí šicí stroje, vyšívací stroje, umělecké hobby štětce, fixy, razítka a mnoho dalšího.

Letošní jarní Kreativ bude ve znamení květin. Pořadatelé proto navázali spolupráci s ostravskou autorkou Lucií Bielakovou, která vytvořila vizuál letošního ročníku - papírovou kytici. „Celý život jsem ráda tvořila a navštěvovala Kreativ, kde jsem vždycky sehnala vše, co jsem potřebovala, a hlavně nachytala správnou inspiraci. Úplně první papírovou květinu jsem vyrobila před osmi lety a teď už mě druhým rokem živí pouze tato kreativní práce“, uvedla. Jednoduchou papírovou květinu si na Kreativu budou moci vyrobit také děti, pro které bude mít Lucie Bielaková připravené workshopy zdarma po celou dobu výstavy.

Na výstavě bude k dispozici také několik stánků se sladkým občerstvením a kávou. Nově bude také možnost občerstvit se teplým jídlem a také odpočinková zóna.

Vše podstatné - včetně informaci o vstupném - najdete na www.kreativostrava.cz.

(hav)

Příbuzné články