DiscGolfPark Bocheta

Smetanovy sady, Smetanovy sady 855/6, 741 01 Nový Jičín
+420 724 689 284

Discgolf v Novém Jičíně hrajeme už od roku 2012. DiscGolfPark Bocheta nabízí 9 jamek. Ale těchto 9 jamek nabízí nespočet možností, jak je zahrát.

Discgolfová hřiště se v Česku rychle množí – jen od Nového roku jich u nás přibylo 7 a podle plánu by měl být discgolfový stavební boom letos vůbec největší. Už teď tady hracích ploch máme víc než stovku. To nás řadí mezi země s nejvyšším počtem hřišť v Evropě.

Discgolf je svou podstatou sport podobný tradičnímu golfu. Místo míčků a holí však hráči používají létající disk nazývaný také frisbee. Tento sport byl formován v 70. letech v USA a stejně jako u klasického golfu, kde je cílem dokončení každé jamky v co nejmenším počtu úderů, je v případě discgolfu potřeba dostat disk do jamky na nejmenší počet hodů.

Největším rozdílem je však skutečnost, že discgolf jen málokdy vyžaduje poplatek za hru a je navržen tak, aby si jej mohli užívat muži i ženy všech věkových skupin a bez ohledu na ekonomické postavení. Discgolf lze hrát od školního věku do stáří, což z něj činí jeden z nejdostupnějších pohybových sportů po celý život.