Turistický pochod - Opavskou cestou do Hrabyně

Termín konání
Warning: Undefined property: stdClass::$dates in /www/doc/www.eprogram.cz/www/templates/eprogram/html/com_jux_eventon/event/default_event.php on line 5

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /www/doc/www.eprogram.cz/www/templates/eprogram/html/com_jux_eventon/event/default_event.php on line 5

Město Klimkovice Vás zve na 1. ročník turistického pochodu, který je určen pro širokou turistickou veřejnost. Turistický pochod povede tzv. „Opavskou cestou“.

Opavská cesta - po mnohá staletí spojovala Klimkovice s Opavou, sídelním městem knížectví opavského, historicky významná cesta. Jezdívaly po ní zejména těžké formanské vozy se solí a jiným zbožím z Opavy, a to až do sídla rozlehlého klimkovického panství, hlavně na trhy a na jarmarky i k místním řemeslníkům a živnostníkům do chalup i na klimkovický rynek. V minulosti, po mnohá staletí, spojovala Klimkovice s Opavou, sídelním městem knížectví opavského, historicky významná cesta. Všeobecně se jí říkalo „Opavská cesta“. Z Klimkovic směřovala na západ z památného návrší Na Láni.

Po této cestě v minulosti také každým rokem pravidelně kráčely početné zástupy účastníků prosebných náboženských poutí a procesí, směřujících k poutnímu místu Matky Boží sv. P. Marie v Hrabyni. 

Délka trasy: 12,7 km
Předpokládaný celkový čas pochodu: 4 hodiny
8:00 start u lípy Na láni, návrat zpět do Klimkovic autobusem v 16:45, nebo 17:32.
Každý účastník pochodu obdrží v cíli suvenýr – 3D pohlednici města Klimkovic a sladkou odměnu.

Aktuální informace najdete ZDE