Milování v přírodě

Termín konání
Warning: Undefined property: stdClass::$dates in /www/doc/www.eprogram.cz/www/templates/eprogram/html/com_jux_eventon/event/default_event.php on line 5

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /www/doc/www.eprogram.cz/www/templates/eprogram/html/com_jux_eventon/event/default_event.php on line 5

Jaro probouzí v živých organismech proudění energie, životní optimismus i vášeň, která je k sobě přitahuje a vzbuzuje potřebu po tělesné blízkosti a šíření svého druhu. Muzeum regionu Valašsko pro vás na zámku Vsetín připravilo výstavu Milování v přírodě, která zábavnou formou ukazuje způsoby námluv a adaptací k rozmnožování u živočichů, člověka nevyjímaje.

Autoři výstavy zoolog Peter Adamík a entomolog Miloš Krist přibližují téma intimního života zvířat prostřednictvím sbírkových předmětů, fotografií, videí, hravých interaktivních prvků i živých zvířat. Nechybějí ani paralely k lidskému sexuálnímu chování, které bylo většinou formováno podobnými selekčními tlaky, jako to zvířecí.

Výstava vysvětluje, proč vůbec v přírodě existuje sex a jaké jsou jeho výhody oproti nepohlavnímu rozmnožování. Návštěvník se dozví spoustu zajímavostí o zvířecích námluvách, párovacích systémech či způsobech páření. Zjistí například i to, které druhy ve zvířecí říši patří k největším záletníkům a jaké tresty je čekají v případě odhalení nevěry od jejich protějšků.

Orientační doba prohlídky: 40 minut

http://www.muzeumvalassko.cz/akce-a-vystavy/milovani-v-prirode