Někdo to rád sušené

Termín konání
Warning: Undefined property: stdClass::$dates in /www/doc/www.eprogram.cz/www/templates/eprogram/html/com_jux_eventon/event/default_event.php on line 5

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /www/doc/www.eprogram.cz/www/templates/eprogram/html/com_jux_eventon/event/default_event.php on line 5

Výsledky dlouholetého výzkumu historických sušáren ovoce a tradice sušení ovoce Muzeum regionu Valašsko vtělilo do výjimečné autorské výstavy, která odstartuje v úterý 14. září na zámku Vsetín. 

Plody ovocných stromů tvoří od pravěkých dob nedílnou součást lidského jídelníčku. Jejich sezonní využití, odvislé od krátké doby čerstvosti, resp. konzumní zralosti, bývalo však až do rozvoje konzervárenského průmyslu hlavním limitujícím faktorem využití. Jako nejefektivnější varianta dlouhodobého skladování ovoce se proto až do 20. století užívalo jeho sušení.

Výstava je výjimečná celou řadou interaktivních prvků, které ji činí atraktivní nejen pro úzkou skupinu zájemců o tento specifický fenomén, ale všechny návštěvníky bez ohledu na věk.

Aktuální informace ZDE