Upcyklační seance II

Termín konání
Warning: Undefined property: stdClass::$dates in /www/doc/www.eprogram.cz/www/templates/eprogram/html/com_jux_eventon/event/default_event.php on line 5

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /www/doc/www.eprogram.cz/www/templates/eprogram/html/com_jux_eventon/event/default_event.php on line 5
Vstupné
Vstupné 390 Kč

Máš ve skříni pár krásných kousků, které už nenosíš a je ti líto je vyhodit?
V tom případě je vezmi s sebou a pojď je s námi vydesignovat autentickými nášivky či kolážemi.
Můžeš přinést košili, šaty, rifle, kalhoty, mikinu, triko či šálu... pod taktovkou architektky Venduly Beneš a textilní výtvarnice Daniely Hýlové.

Workshop se koná v rámci mezinárodního festivalu Fashion Revolution Week 2024 a ostravského festivalu udržitelné módyReFashion.cz.

Upcyklace je proces zhodnocování starého, nebo odpadového materiálu a jeho transformace na nový plnohodnotný a kvalitní produkt. Iniciativa Fashion Revolution vznikla v Londýně jako reakce na zprávu o zřícení továrny v Bangladéši v roce 2013.
Její hlavní myšlenkou je zvýšení povědomí společnosti o fungování módního průmyslu a jeho negativních dopadech. 

Vendula Beneš
Vendula vystudovala ateliér architektury na UMPRUM v Praze (2000), grafiku na SUPŠ (Uherské Hradiště). Upcyklace je pro ni forma smysluplné práce a hobby zároveň. Od roku 2011 pořádá workshopy na téma architektury, pratelný papír a upcyklaci. Za realizaci rekonstrukce interiéru MECCA (Praha) byla nominována na Interiér roku. Pracovala přes 3 roky v Šanghaji na pozici architekt-designér.

Daniela Hýlová
Má svou značku DOMA. Výtvarnice, která se upcyklací, zero waste, a slow fashion zabývá více než 10 let. Vytváří textilní obrazy a online kurzy na upcyklaci.

Nutná rezervace 

Místo konání

Galerie výtvarného umění v Ostravě - Dům umění

+420 596 115 425