Světové a české muzikály

Termín konání
Warning: Undefined property: stdClass::$dates in /www/doc/www.eprogram.cz/www/templates/eprogram/html/com_jux_eventon/event/default_event.php on line 5

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /www/doc/www.eprogram.cz/www/templates/eprogram/html/com_jux_eventon/event/default_event.php on line 5
Vstupné
Vstupné 250 Kč

Na programu budou nejznámější světové a české muzikály! Těšit se můžete na písně z muzikálu Bídníci, Fantom opery, Divotvorný hrnec, My fair lady, The sound of music, Noc na Karlštejně a mnoho dalšího.

Účinkující:

Zpěv: Tereza Kavecká a Roman Harok
Klavírní doprovod: Tereza Zatloukalová

Tereza Kavecká - sólista opery Slezského divadla Opava,

Tereza Kavecká se narodila 27. dubna 1979 v Holešově. Po maturitě na Střední pedagogické škole v Krnově se rozhodla pro studium zpěvu na Institutu pro umělecká studia Ostravské univerzity, které absolvovala pod vedením Mgr. Janky Drahovzalové v roce 2002.

V období studia na Ostravské univerzitě působila na scéně Národního divadla moravskoslezského, kde jako host ztvárnila tyto role: Lidka (Bedřich Smetana - Dvě vdovy), První žínka (Antonín Dvořák - Rusalka), Svatá Klára (Pavel Helebrand - Jesličky svatého Františka), Mořská víla (Carl Maria von Weber - Oberon).

Účastnila se mezinárodního hudebního festivalu Karla Ditterse. Spolupracovala s Janáčkovou filharmonií, Jihočeskou filharmonií, filharmonií v Gdaňsku a dalšími tělesy.
Od roku 2003 je sólistkou Slezského divadla v Opavě, kde nastudovala celou řadu operních, operetních i muzikálových rolí.
Hostovala v Národním divadle moravskoslezském. Věnuje se také koncertní činnosti, výuce zpěvu a vede dětské operní studio při Slezském divadle v Opavě.
Absolvovala pěvecký kurz u profesorky Vídeňské hudební univerzity, sopranistky Claudie Visca.
Je držitelkou ceny Opavské Thálie 2010 za roli Musetty v Pucciniho Bohémě a Výroční ceny Opery Plus 2015 za roli Adiny v Donizettiho Nápoji lásky.
Za roli Adiny v Donizettiho Nápoji lásky byla v širší nominaci na cenu Thálie za rok 2015.

Místo konání

Komorní klub

+420 596 739 224