Hudební Žně 2024

Termín konání
31. května - 1. června 2024

Objevte nové hudební zážitky! Festival v srdci Poruby v kulturním prostředí.

Nechceme splynout s davem a zařadit se mezi běžné hudební festivaly. Chceme být výjimeční! Proto i letos připravujeme druhý ročník multižánrového hudebního festivalu v Pokladu. Na programu je inteligentní hudba a pestrobarevná škála interpretů, kterou jinde neuslyšíte.

Těšte se na kapely jako: Monkey Business, Tomáš Klus, Sto zvířat, Vesna, Katarzia a další. Kromě toho i gastro, workshopy a doprovodný program pro celou rodinu. To vše na několika scénách uvnitř Pokladu i venku v letním amfiteátru.

Symbióza hudebních žánrů v kulturním prostředí
Hudební festival Žně spojuje jazz, folk, world music, romský folklor, vážnou hudbu, funky, hiphop, ska, reggae, rock, pop i elektroniku nadregionálního rozměru. Je určen pro každého posluchače, který rád naslouchá svým oblíbeným kapelám, ale zároveň má chuť objevovat nové hudební světy.

Prostory jsou v čistém a příjemném prostředí s minimalistickými prvky a špičkovou technikou. Čekají vás hudební zážitky v kulturním prostředí za každého počasí s komfortním zázemím. Zde nemusíte řešit nekonečné fronty na jídlo, brouzdání se v bahně, koncert v dešti a bouřce ani nehygienické mobilní toalety.

Významní umělci na festivalu
Na festivalu se můžete těšit na známého českého písničkáře a držitele dvou Českých slavíků Tomáše Kluse se svou novou deskou „Cítím“. Legendární česká kapela Monkey Business vám rozproudí krev v žilách v rytmu funky. Energická česká kapela Sto zvířat se svými hity i s nejnovějším albem „Noční ptáci“. Na festivalu se také představí výrazné osobnosti tuzemské a slovenské hudební scény, jako je Katarzia či silná ženská kapela Vesna. Jeden z největších objevů české jazzové a alternativní scény – Ochepovsky Project, si letos zahraje své poslední rozlučkové koncerty a nevynechá i Žně. Epoque Quartet & Jan Kučera zahrají směs klasické hudby, jazzu, rocku, popu, funky a špetky cikánské živelnosti.

Další skvělí hudebníci

Na festivalu vystoupí také další talentovaní umělci, jako jsou Vladivojna La Chia, Jiří Schmitzer, Květy, Primos flamencos, Lomnické Čháve, Funky Chicken, Kazachstán Dva a Self Made.

Festival, který objeví vás a vy jeho!

Startuje v pátek 31. května 2024 koncertem Tomáše Kluse. 

Vstupenky

Druhá vlna vstupenek za 690 Kč spuštěna

Vstupenka na koncert Tomáše Kluse v letním amfiteátru 549 Kč

Místo konání

Dům kultury Poklad

+420 555 131 111