Mláďata naší přírody

Termín konání
21. května 2024, 17:00
Vstupné
Vstupné 90 Kč

Přednáška s chovatelkou a lektorkou Zuzkou Hruškovou ze záchranné stanice Bartošovice.

Každoročně se do záchranné stanice v Bartošovicích dostávají mláďata různých druhů obyvatel naší přírody.

Ukážeme vám, jak o mláďata pečují profesionální chovatele v záchranné stanici a povíme si o jejich následném odchovu a péči. Dozvíte se, jak sami můžete pomoct při jejich záchraně a co byste naopak dělat nikdy neměli.

Formou prezentace se spoustou fotografií a videí přímo ze záchranné stanice se seznámíte s velkým množstvím obyvatel naší fauny, které můžete vídávat a mnohé i slýchávat ve svém okolí. Mnohé snímky jsou obohaceny o zvukovou stopu hlasu daných druhů. Pro malé děti, které povídání třeba nebude až tak bavit, budou k dispozici herní prvky, omalovánky, ukázky stop a peří.

Na přednášku dorazí i netopýr rezavý Niky – jedná se o trvale handicapovaného samce, který nebude moci již nikdy létat. Je ochočený, jezdívá se mnou na mnohé přednášky a hodné dětí nechá, aby si ho klidně i pohladily.

Dále mě doprovodí i oba druhy našich ježků – tudíž ježek západní a ježek východní. Bude se jednat o jedince, kteří jsou v naší stanici pouze na přechodnou dobu, prospali u nás zimu a v období kdy bude přednáška je nejspíše budeme již vypouštět.

Místo konání

Kulturní dům K-TRIO

+420 596 739 107