Netradiční divadlo na netradičních místech

Poslední srpnový týden ovládne centrum Ostravy divadlo „mimo prkna, která znamenají svět“. Čtyřdenní festival netradičních divadelních forem nazvaný Offenzíva nabídne pouliční divadlo, site-specific či alternativní performance. Konat se bude na různých místech v centru Ostravy od středy 28. do soboty 31. srpna.

Během čtyřdenního soutěžního festivalu se představí devět divadelních kolektivů z celé České republiky s netradičně zpracovanými klasickými tituly, ale i s avantgardními experimenty. Několik představení vznikne také formou site-specific, tedy unikátně přímo v Ostravě během krátké umělecké rezidence. Festival zastihne návštěvníky na pestré škále míst, jakými jsou například budova starého hotelu, obřadní síň, sklepy a garáže nebo třeba ulice či náměstíčka.

Všechna představení se budou konat za přítomnosti odborné poroty, která vybere dva nejkvalitnější kusy, které obdrží finanční odměny. Důležitou roli sehraje také publikum – právě to rozhodne, který ze souborů si zahraje na prestižním divadelním festivalu Open Air v Hradci Králové.

Více informací najdete na http://www.offenziva.cz/. (hav)

Příbuzné články