Od skladeb o netopýrech k imaginárnímu folklóru

Terénní nahrávky, polymetrické kompozice a bratislavské hudební vydavatelství a prostor LOM představí ve středu 18. září od 19 hodin v ostravské PLATO Jonáš Gruska. Te se dlouhodobě věnuje terénnímu nahrávání a experimentální hudbě.

Pořadatelé k akci uvádí: „V rámci prezentace vlastní tvorby a vydavatelství LOM představí kromě svých nahrávek a kompozic také výstupy workshopu „Úvod do terénního nahrávání zvuku a fenoménu ASMR“. [ASMR – „měkké“, uklidňující zvuky; český překlad samostatná smyslově-meridiánová reakce]

Jonáš Gruska je slovenský zvukový umělec, aktivní propagátor terénního nahrávání a experimentální hudebník. Je zakladatel značky LOM, která se zaměřuje na výrobu exkluzivních audio zařízení, vydávání alb, ale i na pořádání field recording workshopů, výstav a nehlučných koncertů. Od loňského roku má LOM také svůj vlastní prostor – zvukovou laboratoř v Bratislavě. Studoval na Institutu sonologie v Haagu a Hudební akademii v Krakově.“ Další informace jsou k dispozici na https://plato-ostrava.cz či https://lom.audio.(hav)

Příbuzné články