Ostravský Dock a spousta zajímavých koncertů

Také lednový kulturní program ostravské hospůdky Dock, kterou naleznete v centru Ostravy na Havlíčkově nábřeží kousek od Sýkorova mostu, přináší milovníkům spíše okrajových alternativních žánrů spoustu zajímavých koncertů. V nejbližší době je zde například na programu ve středu 15. ledna 2020 Jazz Jam Session či o den později, tedy ve čtvrtek 16. ledna, vystoupení uznávaného sibiřského umělce a producenta Alexe Kelmana, který vytváří hudbu pomocí hlučných kytar, tanečních beatů a syntezátorů. Vše zároveň podmaňuje občasnými vokály a pohybuje se tak na pomezí psychedelického popu či elektronického rocku.

Ve středu 22. ledna se zde večer představí italský hudebník a DJ, jenž si říká Bad Pritt. Umělec se zaměřuje na filmovou hudbu, mixuje elektroniku i prvky klasické hudby. Vytváří tak spíše temnější hudební krajiny, které by perfektně sedly do nějakého filmu noir.

Dalšími v Docku vystupujícími jsou ostravští The Hatmakers, trio muzikantů, kteří hrají elektronickou hudbu v živém podání. House, pop, drum ´n´ bass jsou hudební žánry ovlivňující jejich tvorbu. Kapelu tvoří: Stanislav Hošek - elektronika, klávesy, kytara; Dan Švancara- zpěv; Josef Nastálek – bicí. Koncert se uskuteční v sobotu 25. ledna.

Na konec ledna, tedy na 31. ledna, je zde pak připraven koncert experimentujících elektronických projektů. Třetí edice hudebních nocí pojmenované Platonic nabídne projekt Trauma, který míchá například noise-techno, gabber, industrial nebo trance. Dále vystoupí hudebník říkající si Obelisk of Light. Ten využívá kytaru jako zdroj signálu, který je postupně modifikovaný až do podoby post-ambientních zvukových světů s očistnými účinky. Noc svými sety uzavřou členové Gin&Platonic, kteří akci spolupořádají.

Koncerty v Docku či jeho suterénním prostoru nazývaném OtvOr začínají vesměs po dvacáté hodině a vstupné je vždy velmi příznivé. Podrobnosti najdete na http://www.clubdock.cz/ nebo třeba na https://www.facebook.com/pg/DockOstrava/events/?ref=page_internal. (hav)

Příbuzné články