André Rieu pozval fanoušky na svůj narozeninový koncert

V sálech ostravských kin můžeme být počátkem února svědky velkolepého koncertu nizozemského houslisty a kapelníka Andrého Rieua - 70 let mlád.

Před více než dvěma roky oslavil cyklem koncertů třicet let existence svého dnes už šedesátičlenného Johann Strauss Orchestra, nyní pořádá koncertní vystoupení při příležitosti svých sedmdesátých narozenin. A opět u toho jsou v kinosálech prostřednictvím přenosů jeho fanoušci z celého světa. Na svém zámku v Maastrichtu uspořádal André Rieu velkolepou oslavu. Nejprve hosty včetně účastníků kinopředstavení provede svým zámkem a přitom zavzpomíná na své nejzajímavější životní okamžiky – osobní i umělecké. Oslava pak bude pokračovat hudbou.

První z přenosů se uskuteční v neděli 2.února od 17 hodin v kině Luna. V pondělí 3.února od 20 hodin a v úterý 11.února od 17 hodin koncert nabízí i kino Art v Domě kultury města Ostravy.

Sedmdesátiletý Rieu je nejen houslista, ale také skladatel, kapelník a hudební producent specializující se na takzvanou lehkou klasiku. Hraje populární skladby krále valčíku Johanna Strausse, ale i jeho otce. Díky tomu se stal jedním z nejúspěšnějších zástupců svého žánru. Koncerty Andrého Rieua se vyznačují jedinečnou atmosférou, která dokáže nadchnout a přitáhnout i laické posluchače. Přesvědčit se o tom mohli i návštěvníci již několika pražských koncertů.

Za svou práci získal mnohá prestižní ocenění, včetně Řádu umění a literatury a Velké hvězdy čestného odznaku Za zásluhy o Rakouskou republiku.

(zh)

 

Příbuzné články