Valašský špalíček na konci června

Pořadatelé tradičního valašsko-meziříčského hudebního festivalu oznámili, že se letošní ročník uskuteční v daném termínu 25.–27. června 2020 v areálu zámku Žerotínů. Vzhledem k současné epidemiologické situaci dochází k mírným úpravám festivalového programu. Z avizovaného programu vypadli zahraniční účinkující jako je The Blues Band, bývalý kytarista a zakládající člen kapely Thin Lizzy Eric Bell, Dave Kelly apod. O tyto legendy a umělce však nepřijdete, pokud vše dobře dopadne, tak jsme se s nimi domluvili na účasti v roce 2021.

V následujících dnech pořadatelé zveřejní všechny interprety, kteří na Valašský špalíček přijedou. Těšit se můžete například na Václava Neckáře & Bacily, Jazz Q s Martinem Kratochvílem, Michala Prokopa, kapelu Impuls se Zdeňkem Fišerem, Geralda Clarka (JAR), Františka Segrada s kapelou, Tonyho Ackermana (USA), Luboše Andršta, soubor C&K Vocal a mnoho dalších.

Pořadatelé na svém FB profilu uvedli: „Dlouho jsme vás napínali, jak to bude s existencí letošního ročníku Valašského špalíčku. Za naši nečinnost v tomto směru se omlouváme. Věřte, že jsme s jednotlivými účinkujícími jednali od začátku nouzového stavu a se všemi jsme probírali různé varianty. Do konce minulého týdne, kdy byl vládou avizován plán rozvolňování přijatých opatření proti šíření viru Covid-19, jsme v této věci neměli příliš jasno. Situace se ale začíná měnit a současné podmínky dávají k pořádání festivalu přesnější obrysy. V úvahu také bereme, že se opět může vše ze dne na den změnit a zásah vyšší moci tak neovlivníme. Nicméně festival děláme s chutí pro vás, naše fanoušky a moc se na vás těšíme.

38. ročník folk-blues-beat festivalu Valašský špalíček se tedy uskuteční v daném termínu 25.–27. června 2020 v areálu zámku Žerotínů. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti. Pokračuje prodej třídenních festivalových vstupenek za cenu 520 Kč, která se již měnit nebude. Jednodenní vstupenky půjdou do prodeje v případě, že to umožní kapacita areálu a jejich cena bude podobná startovací cenně třídenních vstupenek.

Konání festivalu Valašský špalíček se samozřejmě bude řídit danými hygienickými podmínkami, které stanovuje Ministerstvo zdravotnictví ČR pro konání kulturních a společenských akcí a budou platné k datu konání 38. ročníku. Prosíme o návštěvníky o jejich dodržování. Z tohoto důvodu jsou nyní prodávány vstupenky do kapacity 300 osob, jež by mělo rozvolňování povolit od pondělí 25. května 2020.“ (hav)

Příbuzné články