Divadlo, klasika i rock v ostravských kinech

Ostravská kina nabízejí v první polovině září nejen filmy, ale také divadlo, koncert klasické hudby i záznam rockového koncertu.

Klasiku si můžeme užít v kině Luna při záznamu koncertu dnes už sedmdesátiletého mistra valčíků Andrého Rieua. Název představení je Koncert z Maastrichtu a navazuje na předchozí vystoupení, z nichž to z počátku roku - při příležitosti oslavy mistrova kulatého životního jubilea na zámku v Maastrichtu - si mnozí jeho fanoušci ještě pamatují. Nejbližší představení je na programu v úterý 8. září a pak ještě v neděli 27.září, opět v kině Luna.

Rieu vede už více než třicet let svůj šedesátičlenný Johann Strauss Orchestra. Je nejen výborný houslista, ale také skladatel, kapelník a hudební producent specializující se na takzvanou lehkou klasiku. Hraje populární skladby krále valčíku Johanna Strausse, ale i jeho otce. Díky tomu se stal jedním z nejúspěšnějších zástupců svého žánru. Koncerty Andrého Rieua se vyznačují jedinečnou atmosférou, která dokáže nadchnout a přitáhnout i laické posluchače. Přesvědčit se o tom mohli i návštěvníci již několika pražských koncertů. Za svou práci získal mnohá prestižní ocenění, včetně Řádu umění a literatury a Velké hvězdy čestného odznaku Za zásluhy o Rakouskou republiku.

Pozoruhodný bude v úterý 8.září v ostravském Minikině také přímý přenos z londýnského divadla Playhouse ve West Endu, kde je na programu mistrovské dílo Edmunda Rostanda v úpravě dramatika Martina Crimpa - Cyrano z Bergeraku. V tříhodinovém představení, které režíroval Jamie Lloyd hrají skvělí herci James McAvoy v roli Cyrana a také Adam Best a Anyta-Joy Uwajeh v dalších hlavních rolích. Tříhodinové představení (anglicky s českými titulky) si můžete vychutnat v kině Art v Domě kultury města Ostravy.

Rockem v kině se můžeme společně potěšit v kině Luna, kam se chystá ve čtvrtek 10.září a po té ještě v sobotu a v neděli 12. a 13.září dokument o loňském globálním koncertním turné Love Yourself: Speak yourself špičkové světové kapely BTS.

Tato parta skvělých korejských muzikantů zaplnila velké stadiony v Chicagu, New Yorku, Londýně nebo v Paříži a dokument nazvaný Break the Silence: The Movie přibližuje život BTS po celou dobu mamutího turné. Dodejme, že tento devadesátiminutový hudební film má českou premiéru právě 10.září.

(zh)

Příbuzné články