Divadlo online? To je Dramox!

První česká streamovací divadelní platforma Dramox je na světě a nabízí možnost vidět online spoustu zajímavých divadelních inscenací přímo z obýváku nebo třeba ložnice. Jejím cílem je dlouhodobě podporovat divadelní tvorbu a rozšířit komunitu lidí, která divadlem žije.

V knihovně divadelních záznamů je už nyní možné zhlédnout představení například ostravské Komorní scény Aréna nebo třeba Dejvického divadla, Klicperova divadla, Divadla J. K. Tyla nebo Divadla Husa na provázku a dalších.

Dramox aktuálně spolupracuje se 30 divadly z celé České republiky. Služba funguje na principu předplatného ve dvou variantách. Měsíčně stojí 299 Kč, v případě ročního předplatného 2 990 Kč. Většinu těchto částek předá Dramox divadlům, tvůrcům a hercům.

Nechybí komedie ani experimentální kousky, diváci se také můžou dostat k představení, které je běžně zcela vyprodané. „Chceme dostat divadlo blíž lidem a umožnit jim trávit s ním víc času, než mohli doposud,” vysvětluje jeden ze zakladatelů služby Martin Zavadil. „Věřím tomu, že Dramox přitáhne víc lidí k divadlu. Stejně jako předtím přitáhly obdobné služby víc lidí k filmům nebo poslechu hudby,” dodává.

Zakladatelé portálu slibují, že budou každý měsíc přidávat nová představení. Začali činoherními a loutkovými, protože bylo nejjednodušší získat na ně práva. Dramox bude ale také uvádět archivní inscenace i ty, které už mají po derniéře.

Vše najdete na https://www.dramox.cz/. (hav)

Příbuzné články