Koncert k 10 letům ostravské muzikálové éry na ČT Art

Přímý přenos galakoncertu toho nejlepšího z muzikálové produkce Národního divadla moravskoslezského bude k vidění už v pondělí 22. února ve 20.15 hodin na televizní stanici ČT Art. Koncert k 10 letům muzikálové éry představí průřez významnými tituly tohoto období i ochutnávku z inscenací, které jsou dosud na repertoáru. Zazní například skladby z představení West Side Story, Jesus Christ Superstar, Evita, Edith a Marlene, Fantom Londýna, Rebecca nebo Kočky.

V živém přenosu České televize nabídne divákům nezapomenutelné muzikálové písně v podání Hany Fialové, Martiny Vlčkové, Michaely Horké, Patricie Janečkové, Tomáše Savky, Lukáše Vlčka, Romana Haroka, Tomáše Novotného a dalších. Speciálním hostem bude zpěvačka Dasha. Doprovází orchestr souboru operety/muzikálu v hudebním nastudování Jakuba Žídka. O režii atraktivního napůl inscenovaného koncertu se postarala šéfka souboru Gabriela Petráková.

Na stránkách divadla se můžete také dočíst, že v roce 2010 se s nástupem šéfky Gabriely Petrákové z původně operetního souboru Národního divadla moravskoslezského stal soubor operety/muzikálu. Právě muzikál nabyl v repertoáru dominantního postavení a vedle klasických titulů se dramaturgie souboru začala zaměřovat především na současnou světovou muzikálovou tvorbu.

Slavnostní koncert bude živě vysílán 22. února 2021 ve 20. 15 hodin na ČT art, pořad bude možno sledovat i přes internet. (hav, foto: web ČT)

Příbuzné články