Robert Křesťan a Druhá Tráva - 30. let - tradiční koncert na Loděnici v Děhylově

V sobotu 14. srpna od 19 hodin proběhne tradiční koncert Roberta Křesťana s Druhou Trávou, který k Loděnici neodmyslitelně patří již od roku 1997 a letos tedy vystoupí již po dvacáté páté!

"Dle mého názoru se jedná o nejlepší kapelu svého druhu nejen v České či Slovenské republice. Přestože bývá často označována jako bluegrassová, tak již od počátku existence mixuje více stylů."

Druhá tráva dosud vydala 18 alb v Čechách i USA a jako jedna z mála českých kapel absolvuje pravidelně každý rok turné po Spojených státech.

Jako předkapela vystoupí ostravská autorská bluegrassová kapela TYGRASZ.

Skupinu Druhá tráva založili v roce 1991 Robert Křesťan a Luboš Malina po svém odchodu od Poutníků. Charakterizují ji dva výrazné znaky - autorská a interpretační výjimečnost zpěváka, textaře a překladatele Roberta Křesťana a mimořádná instrumentální zdatnost ostatních členů skupiny.

Druhá tráva hraje v současné době v tomto složení:
Robert Křesťan - sólový zpěv, mandolína, kytara
Luboš Malina - banjo, irské píšťaly, tenor saxofon, vokály
Luboš Novotný - dobro, lap steel, vokály
Radek Hlávka - kytara, vokály
Tomáš Liška – kontrabas, basová kytara
Martin Novák - bicí, perkuse, cajon

Aktuální koncertní program Druhé trávy zahrnuje průřez tvorby Roberta Křesťana z celé doby existence skupiny s důrazem na skladby z nejnovějších studiových alb Pojďme se napít, Marcipán z Toleda, Shuttle to Betlehem a 1775 básní Emily Dickinsonové.

Vstupenky zakoupíte ZDE.

Sledujte nás na webu, facebooku a instagramu a přijďte nás brzy navštívit. Těšíme se na vás.

Za areál Loděnice Děhylov zve Jiří Zapletal

(mabys, zdroj: druhatrava.cz)

Příbuzné články