Po roční pauze se v sobotu v Karviné opět uskuteční Hornické slavnosti

Po roční pauze způsobené koronavirovou pandemií se v sobotu v Karviné opět uskuteční tradiční Hornické slavnosti.

Zahájí je pietní akt a bohoslužba, v odpoledním zábavním programu pak vystoupí například Anna K. nebo Buty. ČTK to dnes sdělila mluvčí těžební společnosti OKD, která slavnosti pořádá, Naďa Chattová.

"Po loňském náročném roce, kdy jsme museli kvůli covidu tradiční Hornické slavnosti oželet, jsme moc rádi, že se opět při této příjemné události setkáme, a to nejen s našimi zaměstnanci. Tento den začneme vzpomínkou na ty, kteří těžkému hornickému povolání obětovali svůj život," uvedla předsedkyně představenstva OKD Vanda Staňková.

Pietní akt začne v 10:00 na Univerzitním náměstí, kde zástupci vedení OKD a další hosté položí věnce u pomníku obětí havířské profese. "Následovat bude průvod krojovaných horníků a zástupců těžařů městem do kostela Povýšení svatého Kříže, kde od 11:00 bude sloužena mše za všechny zemřelé spolupracovníky," uvedl výkonný ředitel OKD Radim Tabášek.

Ve 14:00 začne program v parku Boženy Němcové. Pro děti tam budou připraveny nafukovací atrakce, lezecká stěna či soutěže. Hudební program zahájí Anna K., po níž vystoupí Tereza Mašková, skupina Nebe, Petr Bende a Buty.

Vstup na slavnosti je zdarma.

(Zdroj: ČTK)

Příbuzné články