Na náplavce v centru Ostravy to žije od pátku do neděle

Názvem Pěší zóna Malá Kodaň je pojmenován víkendový prostor u řeky Ostravice v centru Ostravy, který je určen pro bezpečné procházky bez silničního provozu. K tomu všemu se zde objevuje zajímavý kulturní program. To vše si můžete vychutnat i v srpnu 2022 a chystají se i zajímavé trhy.

Pokud byste se tam chtěli třeba s dětmi vydat, doporučujeme se zde podívat od Sýkorova mostu směrem k Havlíčkovu nábřeží. Pro auta bývá o víkendech uzavřena i oblast mezi křižovatkami s ulicemi Kostelní a Biskupská. A samozřejmě doporučujeme sledovat Facebook organizátorů, kde najdete přehled událostí, které se chystají.

Tak například už v pátek 5. srpna od 17 hodin zde budou přímo na ulici hudbu pouštět New Kids On The Dock. Z těch nejzajímavějších dalších srpnových akcí jmenujme aspoň koncert slovenského hudebního projektu BDHS (PÁ, 12. 8. ve 20.30 hodin), vystoupení písničkového dua DBLV (SO, 13. 8. ve 20.30 hodin) či koncert plný coververzí v podání uskupení Everyday Friday (PÁ, 19. 8. ve 20.30 hodin).

Příjemný bude nejspíše i večer s kapelou Lesní zvěř (SO, 20. 8. ve 20.30 hodin), Adan Sánchez Bandem (PÁ, 26. 8. v 19 hodin) nebo ostravskou skupinou Mamalör, jež hraje písničky zejména ve stylu klezmer (27. 8. ve 20 hodin).

V sobotu 27. srpna se zde budou také již od 9 hodin ráno konat Trhy, co se hledají. Pořadatelé zvou na nekomerční trhy, na nichž budou prodávat zajímaví prodejci kvalitní produkty nejen ze severní Moravy. K tomu bude k dostání nevšední street food.

Srpnový program pak zakončí v neděli 28. 8. vystoupení dua Kolektivní Halucinace. Pokračovat se pak bude i v září 2022.

Všechny podstatné informace najdete na www.facebook.com/PesiZonaMalaKodan.

(hav, foto: facebook.com/PesiZonaMalaKodan)